Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπίσκεψη στην Αίγινα της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη

Επίσκεψη στην Αίγινα της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη

Την Αίγινα επισκέφθηκε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, στα πλάσια δράσεων της ΕΣΔΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής για τη Ανακύκλωση, αλλά κια προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα τσιμενοκάλυψης του Υποθαλάσσιου Αγωγού Ύδρευσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε για το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης : 

“Στην Δράση Ανακύκλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΣΔΝΑ και ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο όλων των δράσεων που γίνονται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε όλη την Αττική. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη, μιας και το φορτηγό της Ανακύκλωσης γέμισε από την πρώτη κιόλας ώρα !. Αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη για την αύξηση των δράσεων μιας και οι πολίτες και θέλουν και μπορούν να δίνουν αξία στα σκουπίδια τους !.”

Για τα έργα τσιμεντόστρωσης του Υποθαλάσσιου Αγώγού : 

“Αυτή τη στιγμή στο 100% έχει ολοκληρωθεί η λιθορριπή, άρα όλος ο αγωγός είναι σκεπασμένος με πέτρες που τον προστατεύουν. Από τη μεριά της Σαλαμίνας έχει γίνει στα 50 μέτρα βάθος, μέχρι 50 μέτρα βάθος και τσιμεντόστρωση. Από τη μεριά της Αίγινας αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα 85 μέτρα βάθος και προχωράμε για τα 95 μέτρα βάθος μέχρι να ξεκινήσουμε μετά την τσιμεντόστρωση ώστε να συναντήσουμε τα 50 μέτρα βάθος που έχουμε αφήσει στη Σαλαμίνα. Άρα μπορούμε να μιλάμε για μία ολοκλήρωση του έργου, άνω του 50%, καθότι απομένουν λιγότερο από 1.500 τσιμεντοστρώματα να τοποθετηθούν.

 

Οι εργασίες πάντα προχωρούν και αυτό θέλω να το τονίσω ιδιαίτερα πάντα προχωρούν υπό τις προσταγές του ανέμου, διότι έχουμε πει πολλές φορές, ότι είναι ανοιχτής θαλάσσης, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνεται η τσιμεντόστρωση για τεχνικούς, αλλά και για λόγους ασφάλειας των εργαζομένων πάνω στους γερανούς, όταν φυσάει πάνω από 4 μποφόρ. Δηλαδή σήμερα, αυτή τη στιγμή, δεν πραγματοποιούνται εργασίες λόγω του ανέμου”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments