Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΕπίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στην Αίγινα - Αναφέρθηκε σε μεγάλα επενδυτικά προγράμματα

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού στην Αίγινα – Αναφέρθηκε σε μεγάλα επενδυτικά προγράμματα

Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας. Συμμετείχε σε σύσκεψη με τον δήμαρχο και συναντήθηκε με φορείς του νησιού.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα την Αίγινα. Ο Υπουργός συνοδεία των βουλευτών της Ν.Δ. της Α’ Πειραιά και Νήσων κ.κ. Νίκου Μανωλάκου, Γιάννη Μελά, Νόνης Δούνια και Χριστόφορου Μπουτσικάκη επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Αίγινας όπου συναντήθηκε και   είχε συνομιλία με τον Δήμαρχο Αίγινας  Γιάννη Ζορμπά. Στη συνέχεια  είχε σειρά επαφών και ενημέρωσης  με την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Αίγινας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού περιελάμβανε επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου και στο Ναό της Αφαίας.

Στο Δημαρχείο

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε και συνομίλησε για τα θέματα τουρισμού, που αφορούν την Αίγινα με τον Δήμαρχο  Γιάννη Ζορμπά.

Ο Υπουργός επισήμανε την ανάγκη ολιστικών δράσεων και εφαρμογών  στον Τουρισμό, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Αίγινας,  λόγω της εγγύτητας, στο Αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλου και στην Αθήνα και επίσης αποκάλυψε το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον Ισραηλινών Funds για ανάπτυξη τουριστικών μονάδων, αλλά και στην προσπάθεια περεταίρω βελτίωση της σύνδεσης με τον Πειραιά, αλλά και των υποδομών της Αίγινας, όπως οδικό δίκτυο, λιμένες κλπ., αλλά και στην προβολή της Αίγινας εντός και εκτός Ελλάδας.

Στόχος είναι η Αίγινα να καταστεί τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην υψηλή πληρότητα κατά  90% των καταλυμάτων, σε συνάφεια με την τουριστική περίοδος πάει πολύ καλά όπως και σε όλη τη χώρα. Επίσης και το ότι το 88% των προϊόντων που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά προϊόντα, άρα ακόμα πιο πολύ βοηθούν την Ελληνική οικονομία, τη μέση ελληνική οικογένεια την Ελληνική τουριστική επιχείρηση.

Στην σύσκεψη  παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  και της ΚΕΔΑ  Νίκος Πτερούδης, οι αντιδήμαρχοι   Αντώνης Μούρτζης, Γιώργος Σκαλτσιώτης  και  Μαίρη Κουκούλη, παρόντες  επίσης ήταν  ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας  Παναγιώτης Κασιμάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αίγινας Νίκος Κωστάκος.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε ξεχωριστή μνεία στους  κυβερνητικούς βουλευτές που τον συνόδευαν τονίζοντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού : “Τονίζουν και κυνηγάνε τα θέματα τα οποία έχουν ανάγκη τα νησιά μας”, ανέφερε.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Αίγινας  Γιάννη Ζορμπά :

“Συζητήσαμε μαζί με τον Υπουργό θέματα υποδομών, θέματα τουρισμού, να συμπληρώσω ότι μαζί μας ήτανε και η αντιδήμαρχος τουρισμού η κυρία Μαίρη Κουκούλη, συζητήσαμε αρκετά θέματα. Εμείς εστιάσαμε τόσο στις υποδομές έτσι ώστε ο Υπουργός να τα μεταφέρει στην κεντρική κυβέρνηση και όσον αφορά την αρμοδιότητά του στο Υπουργείο Τουρισμού θέματα που εντάσσονται σε χρηματοδοτήσεις και θα τρέξουν από το Υπουργείο Τουρισμού εμείς θα ετοιμάσουμε σχετικό φάκελο με ώριμες τελετές και πιστεύω ότι όλα αυτά θα προχωρήσουν, βέβαια με την εποπτεία του Υπουργού και με την βοήθεια του”.

 

Στη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ξενοδοχειακού κλάδου της Αίγινας και μάλιστα  επικοινώνησε άμεσα  με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη  και τους Εσωτερικών Στ. Πέτσα και την Υπουργό Πολιτισμού προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις σε θέματα χρηματοδοτήσεων και επενδυτικών προγραμμάτων, αλλά και στο θέμα του φωτισμού του Ναού της Αφαίας, της Παλιαχώρας και της Κολώνας.

Στον  Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Αίγινας

Πέραν του εθιμοτυπικού της επίσκεψης στο Συνεταιρισμό και της ενημέρωσης σχετικά με το θέματα της καλλιέργεια του φιστικιού ΠΟΠ της Αίγινας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι άμεσα και έμπρακτα θα σταθεί στο πλευρό των φιστικοπαραγωγών και μάλιστα δήλωσε ότι θα δώσει το παρόν στο Fistiki Fest το Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments