Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΕπιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο...

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, για την αντιπυρική προστασία του νησιού

Προς: κ. Χρήστο Στυλιανίδη, Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αντιπυρικής προστασίας για τη θωράκιση του νησιού μας από πιθανούς κινδυνούς καταστροφικών πυρκαγιών.

Το νησί της Αίγινας χαρακτηρίζεται από πλούσιες δασικές εκτάσεις με πευκοδάση οι οποίες ιδίαιτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελούν πιθανές εστίες εμπρησμών, ιδιαίτερα τη στιγμή που οι εκτάσεις αυτές πλαισιώνουν σημαντικά παγκόσμια πολιτιστικά μνημεία όπως ο Ναός της Αφαίας στην Αγία Μαρίνα καθώς και πλήθος οικισμών και επιχειρήσεων. Είναι εύκολα αντιληπτό πως μια ενδεχόμενη πυρκαγιά θα αποτελέσει πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή για το νησί μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας πιστεύοντας πως ως υπεύθυνος για την πολιτική προστασία της χώρας μας κατανοείτε τον κίνδυνο που σας αναφέρουμε.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Καλαμάκης

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: