Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΕπιθεώρηση στα εν εξελίξει έργα της Αίγινας πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω...

Επιθεώρηση στα εν εξελίξει έργα της Αίγινας πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη κατά την επίσκεψή της στην Αίγινα επισκεύθηκε το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού, τον Δημοτικό Σταθμό της Χλόης  και στη συνέχεια επιθεώρησε τις εργασίες στα λιμάνια της Πέρδικας και της Αγίας Μαρίνας, ενώ συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων της Αίγινας.

 

Εργοτάξιο Λεοντίου

Σχετικά με την διαδικασία και την εξέλιξη της τοποθέτησης των προστατευτικών τσιμεντοστρωμάτων του υποθαλάσσιου αγωγού στο εργοτάξιο Λεοντίου, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη ανέφερε, πως πρόκειται για εργασίες που απαιτούν  χειρουργική ακρίβεια, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 600 τσιμεντοστρώματα, ενώ απομένουν περίπου 2.000.

Λιμάνι Πέρδικας

Για το Λιμάνι της Πέρδικας η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 96%. Απομένουν κάποιες εργασίες μόνο ηλεκτροδότησης, η ολοκλήρωση του αντλιοστασίου πυρόσβεσης καθώς και το κλείσιμο του λιμανιού.

Λιμάνι Αγίας Μαρίνας

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης συνοδεία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Στέλιου Θεριανού, τεχνικών της εταιρείας κατασκευής  των λιμένων, επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας. Στις δηλώσεις της ανέφερε ότι το έργο ανήκει στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής και έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 70%. Εντός των επομένων ημερών θα ολοκληρωθεί η προέκταση κατά 45 μέτρα ακόμα, του κρηπιδώματος και οι χωματουργικές εργασίες, ενω στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης, τοποθέτησης  υδραυλικών και  εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης.

Σύντομα θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης των θέσεων παραβολής, προκειμένου να μπορεί να “δένει” το Ε/Γ “Αγία Μαρίνα” που θα εξυπηρετεί την γραμμή για τον Πειραιά.

Σκοπός είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, επισήμανε η Αντιπερειφερειάρχης Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: