Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται νέο επίδομα 300 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται

Έρχεται νέο επίδομα 300 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Με το νέο νόμο δίνεται προτεραιότητα σε όσους είναι άνεργοι για περισσότερα από πέντε χρόνια προκειμένου να συντάξουν ατομικό σχέδιο δράσης.

Παρεμβάσεις αναμένονται στο μέτωπο της ανεργίας, καθώς όσοι άνεργοι πολίτες καταθέσουν ηλεκτρονικά το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, θα λάβουν επίδομα ύψους 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τον νέο νόμο δίνεται προτεραιότητα σε όσους είναι άνεργοι για περισσότερα από πέντε χρόνια προκειμένου να συντάξουν ατομικό σχέδιο δράσης. Με την ολοκλήρωση του οι άνεργοι θα παίρνουν άπαξ 300 ευρώ, δεσμεύονται όμως πως θα ακολουθήσουν τις συστάσεις του εργασιακού συμβούλου.

Αν αρνηθούν τρεις θέσεις εργασίας θα διαγράφονται για δύο χρόνια από το μητρώο ανέργων, ενώ για έξι μήνες θα διαγράφονται αν δεν πάρουν πιστοποίηση σε πρόγραμμα κατάρτισης που θα τους προταθεί.

Για τον ΟΑΕΔ η μεγάλη πρόκληση είναι η έλλειψη εργασιακών συμβούλων. Η αναλογία είναι ένας σύμβουλος για 1.180 ανέργους, ενώ στην Ευρώπη αναλογεί κατά μέσο όρο ένας εργασιακός σύμβουλος για 130 ανέργους.

«Έχει ξεκινήσει η πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, ετοιμαζόμαστε για άλλες προσλήψεις» τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτης.

Εξάλλου, πρεμιέρα κάνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας την 1η Ιουλίου. Θα ενεργοποιηθεί πρώτα σε τράπεζες και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Η κάρτα θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μαύρης εργασίας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: