Κλιμάκωση της εθνικιστικής του ρητορικής του Ερντογάν για να κερδίσει το χαμένο έδαφος μετά την εκλογική του ήττα, βλέπουν αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως η Τουρκία δεν πρόκειται να μεταβάλει τον πυρήνα της πολιτικής της έναντι της Ελλάδας όποιος και αν είναι στην εξουσία.

Καλεντερίδης: Όσο είναι ομαλές οι σχέσεις με ΗΠΑ, θα διατηρεί χαμηλούς τόνους ο Ερντογάν

«Θα πρέπει να αναμένουμε η Τουρκία να επιστρέψει στην εθνικιστική ρητορική, ωστόσο» όπως είπε ο Σάββας Καλεντερίδης. «Για όσο διαρκεί η εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Τουρκίας θα προτιμά να διατηρεί χαμηλούς τόνους», εξήγησε, ενώ ο Άγγελος Συρίγος εκτιμά ότι τουλάχιστον μέχρι τις αμερικάνικες εκλογές, η γείτονα θα αποφεύγει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Bild: Πιθανή η “ανακάλυψη” εχθρού από τον Ερντογάν

Τούρκος αναλυτής που αρθρογραφεί στη γερμανική Bild πάντως, σε άρθρο του αναφέρει ότι ο Ερντογάν για να συσπειρώσει τον λαό έπειτα από την ήττα, θα… ανακαλύψει έναν νέο εχθρό και ίσως κάνει και πόλεμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πρώτος στόχος του, σε αυτή την περίπτωση, θα είναι μάλλον η βόρεια Συρία με νέες επιχειρήσεις κατά των Κούρδων οι οποίες θα χαρακτηριστούν «αντιτρομοκρατικές».