Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑΕσωκομματικές συγκρούσεις δίχως τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ

Εσωκομματικές συγκρούσεις δίχως τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ

«Καζάνι που βράζει» συνεχίζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κίνδυνο της διάσπασης να είναι ορατός. Συνεχείς είναι οι εσωκομματικές συγκρούσεις στη Κουμουνδούρου.

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη λειτούργησε κατευναστικά ως προς τις ανησυχίες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για την κατεύθυνση του κόμματος, αλλά η «Ομπρέλα» παραμένει στα «κάγκελα».

Η επιστολή στους δυο γραμματείς του κόμματος ήταν μια ευθεία προειδοποίηση στην ηγεσία του κόμματος από την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι δεν πρόκειται να αφήσει πολλά περιθώρια προσαρμογής στον νέο πρόεδρο.

Η ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου πιέζει με κάθε τρόπο και μετέρχεται κάθε μέσου που διαθέτει ασκώντας πιέσεις για να συνεδριάσουν τα όργανα με στόχο να μην παραπεμφθεί στις Καλένδες το Συνέδριο.

Ο στρατός

Πέρα από την πρώτη αναμέτρηση στην Πολιτική Γραμματεία το μείζον για την «Ομπρέλα» και των κορυφαίων στελεχών είναι η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου το Νοέμβριο.

Η συζήτηση που άνοιξε και μάλιστα με θεαματικό τρόπο για τη στράτευση του νέου προέδρου από την ομογένεια θορύβησε ακόμη περισσότερο τα στελέχη της Ομπρέλας ότι το Συνέδριο οδεύει προς αναβολή για το νέο έτος.

Από την πλευρά όμως κορυφαίων στελεχών που έχουν συμπαραταχθεί με το νέο πρόεδρο εκτιμάται ότι ακόμη και αν ο κ. Κασσελάκης δεν είχε αυτή την υποχρέωση με τη στρατιωτική του θητεία το έκτακτο Συνέδριο δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί νωρίτερα με δεδομένη την αντικειμενική δυσκολία που υπάρχει να συνταχθεί από το κείμενο των θέσεων μέχρι την εκλογή των συνέδρων η οποία από μόνη της απαιτεί ενάμιση με δυο μήνες όπως σημείωναν.

Η συνεδρίαση της «Ομπρέλας»

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθίσταται κομβική για την εσωκομματική αντιπολίτευση προτού οι πρώτες τάσεις φυγής από τη μια πλευρά μετατραπούν σε κύματα αποχωρήσεων από την άλλη.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη μπορούν να έχουν λειανθεί μέχρι την Πολιτική Γραμματεία.

Ήδη πάντως εισηγήσεις προς τον επικεφαλής της Τάσης Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι για φυγή από το ΣΥΡΙΖΑ.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments