Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕστίαση: Ανοίγει ο δρόμος για να επιτραπεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους

Εστίαση: Ανοίγει ο δρόμος για να επιτραπεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους

Ανοίγει ,με αργές μεν κινήσεις ,ο δρόμος για την κατάργηση του πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο πλησιάζουμε το Πάσχα.

Το μέτρο ακόμη δεν έχει πέσει καθόλου στο τραπέζι των ειδικών εξαιτίας της γενικότερης αύξησης κρουσμάτων στην Ευρώπη και κατ΄επέκταση και στην Ελλάδα.

Παρά όμως την εξάπλωση της Όμικρον 2 και στη χώρα μας, το ΕΣΥ δεν έχει υποστεί σοβαρή πίεση, γεγονός που αποδεικνύει πόσο πιο ήπια είναι η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή.

Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί θα εξετάσουν τον Απρίλιο την ενδεχόμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ένα μέτρο που μέχρι στιγμής απαγορεύει στους ανεμβολίαστους την πρόσβαση στην εστίαση.

Προς το Πάσχα η πρόταση στο τραπέζι

Η επιβεβαίωση άλλωστε ήρθε και από επίσημα χείλη και δίνει το έναυσμα για την επιστροφή των ανεμβολίαστων στην εστίαση.

Ειδικότερα το μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, έδωσε το στίγμα των προθέσεων κυβέρνησης και επιστημόνων για το επόμενο στάδιο της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πορεία της Covid στην Ελλάδα το Πάσχα, σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

«Είναι μια πιθανότητα (50%) να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης».

Το σκεπτικό των ειδικών, σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο κ. Μαγιορκίνης, είναι ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστούν τα κρούσματα».

Δεδομένου, λοιπόν, ότι για να μπει κάποιος σε κλειστό και ανοιχτό χώρο εστίασης, χρειάζεται να έχει μαζί του πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Έτσι η κατάργησή του δίνει το «πράσινο φως» για το πλήρες άνοιγμα μπαρ, κέντρων διασκέδασης και όλων των καταστημάτων σε όσους ήταν αποκλεισμένοι από αυτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments