Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕτοιμάζουν Νοθεία...

Ετοιμάζουν Νοθεία…

Το φάσμα της ήττας που πλανάται πάνω από το Μαξίμου, έχει κάνει το επιτελείο Τσίπρα να απεργάζεται κάθε τρόπο μείωσης της τεράστιας διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, η επίθεση στην Εκκλησία και οι παρανάνομες ελληνοποιήσεις μουσουλμάνων μεταναστών αποτελούν το τρίπτυχο αλλοίωσης της Ελληνικής κοινωνίας, πολιτεύματος και εκλογικού σώματος.

Στη Βουλή λοιπόν,  φέρνει η ΝΔ την υπόθεση των ελληνοποιήσεων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε ερώτηση στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες εξπρές οι οποίες αφήνουν ερωτήματα τόσο για την επιλογή όσο και για τον χρόνο των κριτηρίων απόδοσης.

Το ζήτημα της απόδοσης ιθαγένειας είναι ιδιαίτερης σημασίας και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από την Πολιτεία, η οποία οφείλει να εξετάσει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους. Ερωτηματικά προκαλεί ο χρόνος ανακοίνωσης αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ειδικά όταν διακηρυγμένος στόχος της είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών πολιτογράφησης χιλιάδων αιτούντων.

Δεν είναι τουλάχιστον κομψό τέτοιες αλλαγές να εξαγγέλλονται και να εφαρμόζονται ενώ επίκεινται εκλογές. Η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας αποτελεί κορυφαία πράξη και δεν πρέπει επ’ ουδενί να εντάσσεται σε κομματικούς σχεδιασμούς ή να εκλαμβάνεται ως μέρος τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση έχει εγγράψει ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών 43.000 αλλοδαπούς ψηφοφόρους, ενώ αρνείται πεισματικά το αίτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων

Ο Β. Κικίλιας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

Πότε ακριβώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις αλλαγές για την απόδοση της ιθαγένειας;

Ποιοι θα είναι οι νέοι όροι πολιτογράφησης;

Με τα νέα κριτήρια, πόσοι νέοι αιτούντες υπολογίζεται ο θα λάβουν την ιθαγένεια;

Πόσες είναι οι νέες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών από ψηφοφόρους που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια; Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να αλλάξει άρδην το εκλογικό σώμα της Α’ Αθηνών;

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: