Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕξεταστικές και Κάθαρση για τα σκάνδαλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Εξεταστικές και Κάθαρση για τα σκάνδαλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η διερεύνηση και κυρίως η απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθίστανται θέμα μείζονος προτεραιότητας για τη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για πολιτική απόφαση της ηγεσίας της Ν.Δ. η οποία ελήφθη, μετά την εκκωφαντική σιωπή του Μαξίμου αναφορικά με τη σωρεία των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η Πειραιώς τις επόμενες ημέρες θα αναδείξει επικοινωνιακά το θέμα της «κάθαρσης» των σκανδάλων με στόχο να βάλει οριστικό τέλος στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς πάνω στο οποίο έκτισε μεγάλο μέρος της προεκλογικής στρατηγικής του ο Αλέξης Τσίπρας και κέρδισε τις εκλογές.

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερες συνεντεύξεις του η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

Οι πολιτικές αποφάσεις της περιόδου αυτής, ως γνωστόν οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, θέμα Εξεταστικών Επιτροπών έχει ανοίξει και για άλλες μεγάλες υποθέσεις που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να «κουκουλώσει.

Τέτοιες υποθέσεις είναι η διασπάθιση κοινοτικών πόρων για το μεταναστευτικό, οι καταγγελίες Κοτζιά για χρηματισμό της κυβέρνησης από τον Σόρος, η συμφωνία πώλησης 300.000 βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, η κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ, κ.α.

Επισημαίνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με σειρά δηλώσεων τους έχουν προαναγγείλει ουσιαστικά πως θα κινηθεί η ΝΔ μόλις αλλάξουν οι συσχετισμοί στη Βουλή.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Lykavitos.gr τόνισε ότι «εφόσον οι εισαγγελείς στείλουν στη Βουλή τις δικογραφίες η Νέα Δημοκρατία δεν θα κλείσει τα μάτια. Οι υποθέσεις δεν θα κρατηθούν στα συρτάρια. Θα περάσουν από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής και θα πάρουν το δρόμο τους».

Και πρόσθεσε με νόημα ότι «η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου είναι πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπό αυτό το πρίσμα η εκτίμηση που γίνεται στα υψηλά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι υπέρ της περαιτέρω διερεύνησης αυτών των υποθέσεων θα ταχθούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς θα αδυνατούν να δώσουν συγχωροχάρτι στα σημερινά κυβερνητικά σκάνδαλα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments