Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΦον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Βοήθεια 2,25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα -...

Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Βοήθεια 2,25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα – Η Ευρώπη στέκεται δίπλα στους Έλληνες – «Είχαμε τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της Ευρώπης», είπε ο Μητσοτάκης

Κοινές δηλώσεις πραγματοποίησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςκαι η Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο.

Την άμεση διάθεση του συνολικού ποσού των 2,25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για τη διαχείριση των καταστροφών από τη φονική κακοκαιρία Daniel ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, κάνοντας λόγο για πέντε πηγές χρηματοδότησης. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Στρασβούργο, τόνισε πως η χώρα μας «ελπίζει στη μέγιστη ευελιξία της Ευρώπης».

«Έχω εκπλαγεί από τις καταστροφές στην Ελλάδα, οι εικόνες από την Καρδίτσα είναι πολύ λυπηρές. Θρηνούμε για τις ζωές που έχουν χαθεί. Η Ευρώπη είναι δίπλα στους Έλληνες», δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν μετά το τετ-α-τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπέμποντας το μήνυμα πως η Κομισιόν θα είναι γρήγορη και ευέλικτη, ώστε να κινητοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους στην Ελλάδα, που «δοκιμάστηκε» από τις πρωτοφανείς πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

«Θα δημιουργήσουμε μία task force για γρήγορη βοήθεια στους Έλληνες, μέσα σε μόλις δύο ημέρες», επεσήμανε η ίδια.

«Είχαμε τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της Ευρώπης», τόνισε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. «Δεν έχω ξαναδεί παρόμοια κατάσταση με τόσες καταστροφές. Προτεραιότητά μας να επιστρέψουν οι πληγέντες στην καθημερινότητά τους. Ελπίζουμε στη μέγιστη ευελιξία της Ευρώπης για βοήθεια».

«Το Ταμείο Αλληλεγγύης δεν είχε λάβει υπόψη τέτοια φαινόμενα. Δέσμευσή μου είναι να ανεβάσουμε τους πόρους του Ταμείου για να αντιμετωπίζουμε ανάλογες καταστάσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments