Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΦωτιά στα σενάρια πρόωρων εκλογών: Η αινιγματική αναφορά Μητσοτάκη - Αυτές είναι...

Φωτιά στα σενάρια πρόωρων εκλογών: Η αινιγματική αναφορά Μητσοτάκη – Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες

Είναι γεγονός ότι οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κινήθηκαν στην πεπατημένη των διαψεύσεων με αστερίσκους, αλλά ήταν ένα «κλικ» πιο προωθημένες ως προς το πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα της διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Η χθεσινή μέρα θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ημέρα σχεδόν τυπικής έναρξης της προεκλογικής περιόδου καθώς αφενός μεν ο πρωθυπουργός πήγε ένα βήμα παραπέρα, προαναγγέλλοντας ημιεπίσημα τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι που έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον κάλεσε να ορίσει ημερομηνία εκλογών, και να διορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, δημιουργώντας παράλληλα διακομματική επιτροπή της Βουλής για την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα!

Η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο
Είναι γεγονός ότι οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κινήθηκαν στην πεπατημένη των διαψεύσεων με αστερίσκους, αλλά ήταν ένα «κλικ» πιο προωθημένες ως προς το πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα της διενέργειας πρόωρων εκλογών καθώς υπογράμμισε ότι η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και όλα αυτά την ώρα που η ειδησεογραφία καθημερινά πλέον μυρίζει προεκλογική περίοδο.

Βουλευτές της ΝΔ δημοσιοποιούν πιθανές ημερομηνίες
»Άρα, θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει πολλές φορές: ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα».

Μάλιστα αυτές οι δηλώσεις ήρθαν τη στιγμή που δεύτερος βουλευτής της ΝΔ, ο Γιάννης Λοβέρδος προσδιόρισε τις εκλογές στα μέσα του φθινοπώρου και έγινε έτσι ο δεύτερος γαλάζιος βουλευτής μετά το Βασίλη Γιόγιακα ο οποίος προ ημερών είχε δώσει ως πιθανές ημερομηνίες των πρόωρων εκλογών την 25η Σεπτεμβρίου ή την  Οκτωβρίου.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: