Στην Αίγινα βρέθηκε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεών της στο νησί.

Η Αντιπεριφερειάρχης μαζί με αρμόδιους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, τον Δήμαρχο  Γιάννη Ζορμπά, τον πρόεδρο του ΔΑΟΑ Μάριο Γκαρή και μέλη της διοίκησης μετάβησαν στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας προκειμένου να  παραβρεθούν στην διαδικασία  οριστικής παραλαβής του έργου, κάτι που όμως δεν έγινε λόγω κατασκευαστικών ατελειών.

Όπως επισήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη η εικόνα που παρουσιάζει δεν είναι ικανοποιητική, επομένως δεν θα γίνει η οριστική παραλαβή του γηπέδου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος  Γιάννης Ζορμπάς είπε ότι διαπιστώθηκαν παραλήψεις και εκφράστηκαν πολλές αντιδράσεις από τους χρήστες του σταδίου.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, συνοδεία του Προέδρου της Κοινότητας Αίγινας Παναγιώτη Κασιμάκη, μετέβη στον αρχαιολόγικό χώρο της Κολώνας και  σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν , ότι εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τα Εκτελεστέα Έργα, μέσα στο οποίο περιλαμβάνει την ανάδειξη και τον φωτισμό της περιοχής Κολώνα.

Το σχετικό αίτημα για φωταγώγηση της Κολώνας είχε υποβληθεί αστην Αντιπεριφερειάρχη από τον πρόεδρο  της Κοινότητας Αίγινας.

Όπως επισήμανε η κα. Βάσω Θεοδωρακπούλου Μπόγρη : ” Συνεχίζουμε  με έργα που αναδεικνύουν την ιστορικότητα αλλά και τον πολιτισμό της νήσου Αίγινας, της πρώτης πρωτεύουσα της Ελλάδας”.