Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦρένο στις «ψεκασμένες» θεωρίες για τα «τσιπάκια» - Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξέφρασε...

Φρένο στις «ψεκασμένες» θεωρίες για τα «τσιπάκια» – Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξέφρασε την αντίθεσή του στις κινητοποιήσεις για τις νέες ταυτότητες

«Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ απόψε και όχι εκεί (σ.σ.: στο συλλαλητήριο), που είναι υποκινούμενο από παραεκκλησιαστικά κέντρα».

Την αντίθεσή του στις αντιδράσεις που εκφράζονται από ορισμένες ομάδες και στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται και στην Κρήτη για τις νέες, ψηφιακές ταυτότητες εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος κατά το λόγο του στον εσπερινό της εορτής του Αγίου Τίτου.

Ειδικότερα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, με αφορμή και το συλλαλητήριο ενάντια στις νέες ταυτότητες που είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα στην Πλατεία Ελευθερίας, σε μικρή απόσταση από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, είπε χαρακτηριστικά: «Περιμένετε να δούμε αν χρειαστεί να παρέμβει η Εκκλησία. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ απόψε και όχι εκεί (σ.σ.: στο συλλαλητήριο), που είναι υποκινούμενο από παραεκκλησιαστικά κέντρα».

Αναφερόμενος στις εικόνες των πολιτών που περιμένουν με τις ώρες στην ουρά στα αστυνομικά τμήματα για να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου, προκειμένου να αποφύγουν τις νέες, δήθεν «με το τσιπάκι», ο ίδιος είπε: «Σπεύδουν κάποιοι στα αστυνομικά μας τμήματα να βγάλουν ταυτότητα, επειδή ακούν τις συνωμοσιολογίες κάποιων. Δηλαδή, πιστεύουν ότι η Εκκλησία θα αφήσει το λογισμό μας απαράκλητο και δεν θα μας πει αυτό που πρέπει να μας πει στην ώρα που πρέπει να το πει και δεν θα αντιδράσει εάν πρέπει να αντιδράσει;».

Τελειώνοντας το λόγο του, ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία, λέγοντας ότι «υπάρχουν οι πνευματικοί σας ταγοί. Εμπιστευθείτε, επιτέλους, την Εκκλησία και μην ακούτε τον καθένα που εκμεταλλεύεται την πίστη, την ευσέβεια και την αθωότητα της καρδιάς σας».

«Γι’ αυτό λοιπόν η θέση μας είναι δίπλα και κοντά στον άγιο Τίτο, τον πρώτο επίσκοπο Κρήτης, εδώ χτυπά η καρδιά της Εκκλησίας μας. Σας καλώ να έρθετε και αύριο στη Θεία Λειτουργία, να μνημονεύσουμε τον άγιο που μας ενώνει με τον Χριστό, την Εκκλησία και μεταξύ μας. Μη φοβάστε τίποτα όταν έχουμε τον άγιο Τίτο συνοδοιπόρο στη ζωή μας» κατέληξε.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments