Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΦρέντι Μπελέρης: Έντονες αντιδράσεις για την παραπομπή του σε δίκη από Ειδικό...

Φρέντι Μπελέρης: Έντονες αντιδράσεις για την παραπομπή του σε δίκη από Ειδικό Δικαστήριο

Την άμεση απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς της Αλβανίας

Την ξεκάθαρη και απροκάλυπτη παραβίαση των δικαιωμάτων της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου της αθωότητας του Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές αρχές επισημαίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές μετά την ανακοίνωση της αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη στο Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, με την κατηγορία της ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές σε συνέργεια.

Με την ίδια κατηγορία παραπέμπεται σε δίκη και ο συνεργάτης του ομογενή δημάρχου, Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές της Αλβανίας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Διπλωματικοί κύκλοι από την Αθήνα σχολιάζουν ότι «ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα.

Άμεσα μετά την επίσημη ανακοίνωση της αλβαικής εισαγγελίας, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε πριν από λίγο σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλβανίδα ομόλογό του και έθεσε όλα τα ζητήματα της υπόθεσης και τις θέσεις της ελληνικής πλευράς καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους εταίρους της Ελλάδας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές

«Η σημερινή ανακοίνωση της αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντι Μπελέρη, και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα.«Την ίδια στιγμή, οι αλβανικές Αρχές συνεχίζουν να στερούν από τον κ. Μπελέρη το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments