Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑFrontex: Επιβεβαιώνει τις ελληνικές αρχές για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Frontex: Επιβεβαιώνει τις ελληνικές αρχές για τους 92 γυμνούς μετανάστες

Στο κενό πέφτει  η προσπάθεια της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας να επιρρίψει ευθύνες για την αχρεία συμπεριφορά και τις  αποτροπιαστικές εικόνες των 92  μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από άνδρες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της ΕΛΑΣ και της Frontex, γυμνοί και με σωματικά τραύματα, στις Φέρες Έβρου.

Χθες η Paulina Bakula, εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης δήλωσε από την Πολωνία ότι «οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν σχεδόν γυμνοί και ορισμένοι από αυτούς με εμφανή τραύματα», και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι οι αξιωματικοί της Frontex συνεργάστηκαν με τις ελληνικές αρχές, για να παράσχουν στους μετανάστες – κυρίως Αφγανούς και Σύρους – άμεση βοήθεια. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο οργανισμός είχε ενημερώσει τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων της υπηρεσίας για πιθανή παραβίαση δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση της Frontex

Σήμερα, με ανακοίνωσή της η Frontex σημειώνει πως υποστηρίζει τις ελληνικές αρχές και υπογραμμίζει ότι αρκετοί μετανάστες βρέθηκαν με εμφανή τραύματα.

«Στις 14 Οκτωβρίου, μόνιμοι αξιωματικοί της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή του Έβρου υποστήριξαν τις ελληνικές αρχές στη διάσωση μεγάλης ομάδας μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Οι αξιωματικοί του Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν χωρίς ρούχα και ορισμένοι από αυτούς με εμφανή τραύματα. οι αξιωματικοί, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, παρείχαν άμεση βοήθεια στους μετανάστες.

Ο οργανισμός ενημέρωσε επίσης τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων του Frontex για πιθανή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Η γρήγορη αντίδραση στο περιστατικό κατέδειξε τον υψηλό επαγγελματισμό των ελληνικών αρχών και την ομαλή συνεργασία με τον Frontex».

Δείτε την ανακοίνωση

https://frontex.europa.eu/media-centre/news/news-release/Frontex%20supports%20Hellenic%20authorities%20in%20rescue%20in%20Evros-77PcS0

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: