Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓια τα μάτια του κόσμου...

Για τα μάτια του κόσμου…

Του Βαγγέλη Αποστολίδη

Σε παλιότερη αρθρογραφία έχω γράψει ότι το επικοινωνιακό επιτελείο είναι διεστραμμένα ιδανικό.  Με τα όσα έχουν συμβεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , αντίστοιχα αν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ θα  είχε δημοσκοπικά 5%.  Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, περιστρέφεται γύρω στο 20+%.

 

Νέα μνημόνια, περικοπές συντάξεων, Σκοπιανό, Αιγαίο, βία-αναρχία, κλπκλπ και εσχάτος η δήθεν κόντρα ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ. Λοιπόν για  να βάλουμε τα πράγμτα στη θέση τους, όσοι γνωρίζουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, εκτιμούν εκ του ασφαλούς ότι η σημερινή κόντρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά,  ήταν προκαταβολικά σε γνώση του πρωθυπουργού.Απλά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναζητεί εχθρό εντός της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει την πολιτική του ύπαρξη.

 

Όλος ο δήθεν «χαμός»  για τη διαφωνία Τσίπρα –Καμμένου για τις αμερικανικές βάσεις, plan B του Σκοπιανού, πρόταση μομφής και άλλα τρελά, είναι, όπως έλεγε ένα παλιό σκυλάδικο τραγούδι , «για τα μάτια του κόσμου»…

 

Με μια ψύχραιμη πολιτική ανάλυση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να «χρεώσει» την συμφωνία των Πρεσπών στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.  Φαίνεται λοιπόν, ότι ο «μπούλης», κατά δήλωση Τσίπρα, Καμμένος  αποφάσισε να «στοχεύσει» ένα πρόσωπο που εκτός των άλλων προκαλεί και τα αρνητικά ανακλαστικά των δεξιών ψηφοφόρων. Αυτός δεν είναι άλλος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος αυτή την περίοδο αποτελεί «κόκκινο πανί» για το εκλογικό ακροατήριο του Καμμένου.

 

Ο σημερινός καυγάς  ήταν προσυνεννοημένος και πιο συγκεκριμένα  αποτέλεσμα  ενός από τα θέματα, που συζήτησαν χθες το μεσημερι οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος…μεταξύ αγκινάρων, σαρδελών και σουφλέ τυριών…  Σε κάθε περίπτωση είναι το λιγότερο πολιτικά αφελείς εκείνοι που πιστεύουν ότι υφίσταται ουσιαστικό ζήτημα.

 

Απεναντίας, οι περισσότεροι πρέπει να θεωρού,ν ότι έγινε για να ανέβουν οι μετοχές του υπουργού Άμυνας στο εκλογικό του ακροατήριο. Επί της ουσίας, πρόκειται για άλλη μια κακοστημένη ενδοκυβερνητική παράσταση, που έχει ένα και μόνο στόχο. Να κρατήσει «πολιτικά ζωντανό» το κόμμα του συγκυβερνήτη.

 

Εξάλλου όλα είναι ενορχηστρωμένα βάση σχεδίου για την επόμενη μέρα των εκλογών.

 

Θα επανέλθω…

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments