Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΗΚαμμία αυτοκριτική...

Καμμία αυτοκριτική…

Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτοδύναμη κυβέρνηση και παράλληλα αποδοκίμασε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε την προηγούμενη τετραετία. Από το 2019, το κόμμα του Αλ. Τσίπρα έχασε πάνω από 600 χιλιάδες ψηφοφόρους και το 11,5% της δύναμής του, ενώ η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν είχε κυβερνητική φθορά, αλλά αύξησε το ποσοστό της και τις ψήφους της σε απόλυτους αριθμούς.

Και ενώ ο Α. Τσίπρας θα έπρεπε να εξετάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να δει για ποιο λόγο συνετρίβη, από τις πρώτες του δηλώσεις απουσιάζει η αυτοκριτική και περισσεύουν οι επιθέσεις προς τα υπόλοιπα κόμματα. Σύμφωνα με την απόφαση των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για την κατάρρευση του κόμματος είχαν η απλή αναλογική που θέσπισαν οι ίδιοι, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που δεν αποδέχθηκαν να συμμαχήσουν μαζί του. Οι θέσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για πολιτικό κατήφορο και όλα δείχνουν ότι στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου οι πολίτες θα εμπιστευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα καβγαδίζουν για το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η έλλειψη αυτοκριτικής, η επίρριψη ευθυνών – τις προηγούμενες μέρες έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις που τελικώς έπεσαν έξω σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας – και η αλαζονεία του Τσίπρα που έλεγε ότι θα βοηθούσε τον Μητσοτάκη να πακετάρει από το Μαξίμου τιμωρήθηκαν από τον ελληνικό λαό. Και όπως φαίνεται η μόνη που δεν το κατάλαβε είναι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της επίρριψης ευθυνών και της έλλειψης αυτοκριτικής. Για τον ΣΥΡΙΖΑ φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι. Σε λίγο θα πουν ότι φταίει και ο ελληνικός λαός που δεν τους ψήφισε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ φταίνε πάντα οι άλλοι…

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments