Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΓιώργος Πατούλης: Ο Κλεισθένης δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Γιώργος Πατούλης: Ο Κλεισθένης δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Δριμεία κριτική εις βάρος του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο Γ. Πατούλης σημείωσε πως «για μια ακόμη φορά επικράτησε η λογική εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων. Χάθηκε η ευκαιρία της επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων και σύνθεσης απόψεων, για την υλοποίηση μιας πραγματικής μεταρρύθμισης, που έχει ανάγκη η χώρα».

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή επί του Κλεισθένη Ι απέδειξε πως το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών δεν απορρίφθηκε μόνο από την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά ουσιαστικά και από την πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της χώρας», σημείωσε ο Γ. Πατούλης για να συμπληρώσει: «Το νομοσχέδιο όπως και η κυβερνητική τροπολογία που φέρνει νωρίτερα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπερψηφίστηκαν από 150 κι 149 βουλευτές αντίστοιχα, σε σύνολο 300. Γεγονός που διαμηνύει στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον Υπουργό Εσωτερικών πως «δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης», για να εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο , που οδηγεί τους Δήμους σε ακυβερνησία και παράλυση».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε λόγο για μικροκομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. «Για μια ακόμη φορά επικράτησε η λογική της εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, χωρίς να ληφθεί υπόψιν το συμφέρον της χώρας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Με ευθύνη του Υπουργού Εσωτερικών «πετάχτηκαν στα σκουπίδια» δύο χρόνια διαλόγου. Χάθηκε η ευκαιρία της επίτευξης ευρύτερων συνθέσεων και συναινέσεων, για την υλοποίηση μιας πραγματικής μεταρρύθμισης, που έχει ανάγκη η χώρα. Μια μεταρρύθμιση με ορίζοντα τις επόμενες γενιές κι όχι τις επόμενες εκλογές».

«Η Κ.Ε.Δ.Ε. συνεχίζει την προσπάθεια, μαζί με τους πολίτες, για να ανατρέψει τον Κλεισθένη και να προχωρήσει επιτέλους, μέσα από σύνθεση απόψεων και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων , μια πραγματική αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης της χώρας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση της τοπικής διακυβέρνησης μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για ισχυρούς Δήμους και ισχυρούς πολίτες», κατέληξε.

Ετικέτες: Πατούλης,Σκουρλέτης, Βουλή, Κλεισθένης

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments