Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΓραφείο Τύπου- Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης : Πανηγυρικός εορτασμός της...

Γραφείο Τύπου- Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης : Πανηγυρικός εορτασμός της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε την 3η Σεπτεμβρίου 2022, ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ.Λειτουργία εις τον πανηγυρίζοντα Ι.Ναόν του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης την επέτειο της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων Του.
Της πολυαρχιερατικής Θ.Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Γ’ όστις και εκήρυξε τον Θ.Λόγον εμπνευσμένα ,κάνοντας γλαφυρή αναφορά στις μεγάλες αρετές του Αγίου Νεκταρίου και στα θαύματα Του.
Με συγκίνηση αναφέρθηκε και σε προσωπικό του θαύμα ενώ ευχαρίστησε ένδακρυς τον Άγιο που του χάρισε την ίαση.
Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ.ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ , του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ, όστις και ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Πατέρας, την Αγία Καθηγουμένη μ. Τιμοθέη με την συνοδεία της, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κώστα Κατσαφάδο, τις αρχές , την χορωδία, τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον πιστό λαό.
Ακολούθησε Δοξολογία και λιτάνευση πέριξ του παμμεγέθους Ι.Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ενώ εψάλει Τρισάγιο επί του Τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου πρ. Ύδρας Κυρού ΙΕΡΌΘΕΟΥ, του και κτίτορος του Ι.Ναού του Αγίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιον πρωινό .
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: