Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΓυμνάσιο Μεσαγρού : Δυναμική συμμετοχή στο πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας και...

Γυμνάσιο Μεσαγρού : Δυναμική συμμετοχή στο πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας και της ΚΕΔΑ «Φροντίζουμε Το Νησί Καθαρίζουμε Τις Παραλίες»

Το Γυμνάσιο Μεσαγρού Αίγινας στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Συμβάλω Και Εγώ Στην Προστασία Του Περιβάλλοντος» και του θέματος των εργαστηριακών δεξιοτήτων «Οικολογική Συνείδηση Εθελοντισμός» συμμετείχε και στήριξε   την δράση του δήμου Αίγινας και της ΚΕΔΑ  «Φροντίζουμε Το Νησί Καθαρίζουμε Τις Παραλίες» . Την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 καθάρισε  την παραλία Αγίας Μαρίνας.

Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε  ότι το σχολείο μας εδώ και 4 χρόνια στηρίζει έμπρακτα τις ενέργειες του Δήμου Αίγινας και της Τουριστικής Επιτροπής στην προσπάθεια διατήρησης της γαλάζιας σημαίας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Η συμμετοχή μας οφείλεται στο ότι ένα από τα  Κριτήρια του προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας είναι η  Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση  όπου οι ενότητες του κριτηρίου είναι οι κάτωθι

  • Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
  • Οργάνωση δραστηριοτήτων από τον διαχειριστή της ακτής, που να επιβεβαιώνουν και να υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.
  • Υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες της ακτής.

Οι ενότητες είναι  μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας , έτσι οι  μαθητές μας για μία ακόμα φορά έδειξαν ότι στηρίζουν και  νοιάζονται για την περιοχή τους . μέσω της εθελοντικής  συμμετοχής προσφέροντας σημαντικό έργο  συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά την κυρία Λένα Μαρίνη , η οποία είναι η υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης «Φροντίζουμε Το Νησί Καθαρίζουμε Τις Παραλίες» , για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την υλοποίηση της δράσης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: