Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΓυμνάσιο Μεσαγρού : Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων

Γυμνάσιο Μεσαγρού : Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

Οι Σπορίτες Αίγινας και το Γυμνάσιο του Μεσαγρού συνεργάζονται μαζί  και οργανώνουν  την ”Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων” την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στις 12μ.μ. στο πάρκινγκ δίπλα στο καφενείο του Σκάφωνα στο Μεσαγρό.

Οι Σπορίτες Αίγινας είναι μία ομάδα που σκοπό έχει την διατήρηση και την διάσωση των παραδοσιακών σπόρων με δράσεις στην Αίγινα εδώ και 17 χρόνια.

Το Γυμνάσιο Μεσαγρού στηρίζει τα τελευταία χρόνια αυτή την δράση-προσπάθεια διατήρησης παραδοσιακών σπόρων , στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της βιωματικής μάθησης και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του.

Θα μοιρασθούν καλοκαιρινά φυτά (σπορόφυτα) από το σπορείο που έκαναν οι Σπορίτες Αίγινας με τους μαθητές του Γυμνασίου του Μεσαγρού τον Φεβρουάριο, φυτά και από το δεύτερο δημοτικό που έβαλαν οι μαθητές της έκτης τάξης, φυτά που  έχουμε βάλει οι Σπορίτες Αίγινας, αλλά και σπόρους που έχουμε από τις δύο εκδηλώσεις που κάναμε στην Αίγινα το φθινόπωρο και την άνοιξη. Περιμένουμε παλιούς αγρότες του Μεσαγρού να μοιρασθούν εμπειρίες και αναμνήσεις τους, τους μαθητές να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους με το σπορείο, μουσικούς που θα παίξουν στο κλείσιμο της γιορτής και επισκέπτες από όλο το νησί να πάρουν δωρεάν φυτά και σπόρους με σκοπό να μάθουν να καλλιεργούν και να κρατήσουν με την σειρά τους σπόρους.

Σας περιμένουμε σ΄ αυτή την όμορφη γιορτή των σπόρων την  ”Γιορτή ζωής και χαράς”

ΟΙ ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΓΡΟΥ

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: