Επιστολή με την οποία ζητά τον ορισμό του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ως εμβολιαστικού κέντρου για τις ηλικίες 60-64 κατέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Η Επιστολή απευθύνεται συγκεκριμένα προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών  Μαρία Θεοδωρίδου, με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Υγείας  Βασίλη Κικίλια.

Στο αίτημά της η Αντιπεριφερειάρχης Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη αναφέρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών,  η οποία προκειμένου να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca πρέπει να μετακινηθεί σε εμβολιαστικό κέντρο του Πειραιά, επισημαίνοντας  τους  αυξημένους κινδύνους μετάδοσης της νόσου.
Για τον λόγο αυτό, ζητά από τον αρμόδιο φορέα να προμηθεύσει το Κέντρο Υγείας Αίγινας με τον ανάλογο αριθμό εμβολίων της AstraZeneca, όπως άλλωστε έχει αιτηθεί και ο Δήμος και το Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Ακολουθεί η επιστολή :

Κύριοι,

Η μέχρι σήμερα πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, βασίστηκε και στην επιβολή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Οι κάτοικοι των νησιών της Αττικής, ανταποκρίθηκαν στα μέτρα, συμμετέχοντας στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναχαίτιση της νόσου COVID19.

Δια της παρούσης θα ήθελα από την πλευρά μου να σας ενημερώσω πως το Κ.Υ. Αίγινας διενήργησε μέχρι πρότινος με επιτυχία εμβολιασμούς, έχοντας οριστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ως εμβολιαστικό κέντρο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, απετράπη η μετακίνηση των κατοίκων της νήσου στην ηπειρωτική χώρα.

Η κλήση όμως κατοίκων της Αίγινας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 – 64 ετών να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να τους χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αυξάνει τους κινδύνους μετάδοσης της νόσου. Και αυτό διότι οι κάτοικοι της νήσου υποχρεούνται να μεταβούν με πλοίο στον Πειραιά και από τον εκεί λιμένα, στο εμβολιαστικό κέντρο. Σε μια εποχή που καταβάλλεται από όλους μεγάλη προσπάθεια ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία δια περιοριστικών μέτρων, αυτό θεωρούμε πως θα έπρεπε να αποφευχθεί.

Παρακαλούμε θερμά όπως προμηθεύσετε το Κ.Υ. Αίγινας με τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων της AstraZeneca, όπως έχουν αιτηθεί σχετικά ο Δήμος Αίγινας και το Κ.Υ. Αίγινας, ώστε αυτά να χορηγηθούν στους κατοίκους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 – 64 ετών και να αποφευχθεί η μετακίνησή τους εκτός της νήσου.