Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ επόμενη μέρα του Συνεδρίου και το σήμα Μητσοτάκη για γενική αντεπίθεση

Η επόμενη μέρα του Συνεδρίου και το σήμα Μητσοτάκη για γενική αντεπίθεση

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενεργοποίηση ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού έδωσε στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η επόμενη μέρα της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας βρίσκει την κυβερνητική παράταξη ενωμένη και αποφασισμένη να ανεβάσει ρυθμούς με στόχο την επίτευξη της αυτοδυναμίας και τη διασφάλιση μιας δεύτερης συνεχόμενης τετραετίας. Κορυφαία κομματικά στελέχη επισημαίνουν πως σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη.

Αυτά, δηλαδή, που διαθέτουν ισχυρή λαϊκή στήριξη, αλλά μπορούν ταυτόχρονα να αποφασίζουν και να δρουν γρήγορα και δυναμικά. Στην Πειραιώς θεωρούν πως με δεδομένη την περιχαράκωση των άλλων δυνάμεων, η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία συνιστά μονόδρομο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος το τιμόνι της χώρας να μείνει μετέωρο.

Ο εσωκομματικός διάλογος που διεξήχθη χωρίς ταμπού και περιορισμούς, απορρόφησε τους κραδασμούς και ήρθε να σφυρηλατήσει ακόμη περισσότερο την ενότητα, σε μία ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία που οι μεγάλες προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε τον οδικό χάρτη μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, δίνοντας έμφαση στην κρισιμότητα των επόμενων δώδεκα μηνών τόσο για την κεντροδεξιά, όσο και για την ίδια τη χώρα.

Πέρα από κάθε αμφιβολία η Κυβέρνηση καλείται να επιδείξει υψηλή ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να πείσει τους πολίτες που κάνουν δεύτερες σκέψεις και βρίσκονται στην παρούσα φάση στη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Εκτός από το θετικό αφήγημα, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας κυριαρχεί μια ακόμη ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα επηρεάσει το πολιτικό κλίμα και πιθανότατα και το τελικό αποτέλεσμα, ότι δηλαδή πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία η επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Η παράμετρος αυτή συνεχίζει να επηρεάζει ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς και όχι μόνο που απορρίπτουν διαρρήδην το σενάριο να ξαναζήσει η χώρα στιγμές όμοιες με εκείνες του 2015.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: