Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ καθημερινότητα στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής και οι κινήσεις Μητσοτάκη μέχρι...

Η καθημερινότητα στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής και οι κινήσεις Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές

Αποφασισμένος να τα δώσει όλα στο πεδίο της καθημερινότητας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, σε μία περίοδο που η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει όχι μόνο ανθεκτικότητα στις δημοσκοπήσεις, αλλά και δυναμική, η οποία τους επόμενους μήνες μπορεί υπό προϋποθέσεις να την φέρει κοντά στην αυτοδυναμία.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση του τι συμβαίνει στην κοινωνία και λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται το εισόδημα τόσο των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όσο και της μεσαίας τάξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του και τους υπουργούς του προσήλωση στο στόχο, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και απτά αποτελέσματα.

Το επόμενο διάστημα κρίνεται καθοριστικό για τη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος εντός του οποίου θα οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές. Η Κυβέρνηση κινείται σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία πλευρά υλοποιεί στοχευμένα ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης με μέτρα εντός των δημοσιονομικών ορίων και έμφαση σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Από άλλη πλευρά ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση για την περίοδο του καλοκαιριού, κυρίως σε ότι αφορά την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το μεγάλο στοίχημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι ο σωστός συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα ακραία φαινόμενα και δύσκολες καταστάσεις και να αποτραπούν πάση θυσία εικόνες όπως εκείνες του περσινού καλοκαιριού που θα προκαλούσαν τεράστιο πολιτικό κόστος.

Ταυτόχρονα, το επικοινωνιακό επιτελείο σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία δίνουν έμφαση στην προβολή του κυβερνητικού έργου, ώστε το μήνυμα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων να φτάσει σε ολόκληρη τη χώρα.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επενδύει στην πόλωση, ωστόσο στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμούν πως το μεγάλο όπλο για την παράταξη είναι όσα σημαντικά έχουν συντελεστεί και συντελούνται τα τελευταία χρόνια που έχουν, σε δύσκολες συνθήκες, βελτιώσει τις ζωές της πλειοψηφίας των πολιτών προς το καλύτερο.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments