Τελικά ακόμα και η άσκηση αντιπολίτευσης θέλει και τρόπο αλλά και κόπο. Τρόπο γιατί θα πρέπει να ασκείται πειστικά ώστε να μπορεί να πείθει και κόπο γιατί προκειμένου να είναι  σωστή  προηγουμένως θα πρέπει να έχει υπάρξει  ενημέρωση με μεγάλη λεπτομέρεια. 

Του Κώστα Αλεξανδρή

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να ακολουθήσει την οδό της υπεύθυνης και αξιόπιστης αντιπολίτευσης, την οποία τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα. Αντιθέτως ο τέως πρωθυπουργός δείχνει να επιμένει σε μία λογική πρόσκαιρων εντυπωσιασμών που μοναδική στόχευση έχει να ικανοποιήσει το ακροατήριο που έχει βάλει ο ίδιος ως προτεραιότητα, που δεν είναι άλλος από όλους όσοι δηλώνουν “αγανακτισμένοι” σε μία περίοδο έντονων πιέσεων. Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή υπήρξε μία ακόμα απόδειξη του παραπάνω πολιτικού συμπεράσματος, με αφορμή ανάρτηση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της δημόσιας υγείας.

“Πριν λίγες εβδομάδες μας καθησύχαζαν ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε κλίνες και ότι το ΕΣΥ ενισχύθηκε καθοριστικά. Και μέσα σε λίγες μέρες το ΕΣΥ καταρρέει. Πότε έλεγαν αλήθεια και πότε ψέματα;” έγραψε στο facebook ο κ. Τσίπρας. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα , παραθέτοντας διάγραμμα “σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, που δείχνει ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι εδώ όλα καλά, θα πει κάποιος που δεν γνωρίζει την ουσία.

Μια πιο προσεχτική ματιά όμως στην έκθεση, την οποία επικαλείται ο κ. Τσίπρας, θα καταδείξει ότι για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα πυροτεχνήματα και όχι στην ουσία.

Στην αμέσως επόμενη λοιπόν σελίδα της ίδιας έκθεσης, η οποία αποτέλεσε τη βάση για να εξαπολύσει την επίθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν τις σχετικές δαπάνες μέχρι τις 29 Απριλίου, ενώ για τις περισσότερες χώρες τα στοιχεία είναι πολύ πιο πρόσφατα.

Ποιά λοιπόν είναι η πραγματικότητα; Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη από τον Απρίλιο, όταν βγαίναμε από την πρώτη φάση της πανδημίας, έως σήμερα  οι πρόσθετες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία έφτασαν στα 786 εκατομμύρια ευρώ. Άρα καμία απολύτως σχέση με τα όσα κατήγγειλε ο κ.Τσίπρας.

“Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα. Διαστρεβλώνει χαιρέκακα και σπεκουλάρει ασύστολα στην καταστροφή θεωρώντας ότι μπορεί έτσι να διασωθεί πολιτικά. Μάταιος κόπος. Τέτοιος ήταν, ίδιος μένει. Ο κ. Τσίπρας έχει ταυτιστεί με τα ψέματα, τα Fake News και την επιπολαιότητα” τονίζει η ίδια πηγή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η έλλειψη μιας συγκροτημένης και ουσιαστικής αντιπολίτευσης δείχνει να μην αποτελεί μυστικό, μια και σε όλες τις δημοσκοπήσεις ούτε η ψαλίδα κλείνει όπως πιθανόν να περίμενε κανείς εξαιτίας των πολλών δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζει η ΝΔ, ούτε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που παίζουν μεγάλη σημασία κλίνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα αυτή θα πρέπει σίγουρα να απασχολήσει τον κ. Τσίπρα, αν δεν τον απασχολεί ήδη.