Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ μαντινάδα Μητσοτάκη από Θέρισο Χανίων: «Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω...»

Η μαντινάδα Μητσοτάκη από Θέρισο Χανίων: «Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω…»

«Ζητώ να επιβεβαιώσετε την ισχυρή εντολή που μας δώσατε στις κάλπες της 21ης Μαϊου» – Ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κρήτη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το απόγευμα τον Θερισό Χανίων, όπου είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στο Στρατηγείο της Επανάστασης του 1905 και να ξεναγηθεί απο τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη.

Δίπλα του βρίσκονταν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Κρήτη καθώς και μέλη του κόμματος αλλά και αρκετός κόσμος ο οποίος επιθυμούσε να τον συναντήσει από κοντά, ενώ το «παρόν» έδωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κυριακος Μητσοτακης, ΝΔ, Θερισος Χανιων

Η μαντινάδα Μητσοτάκη: «Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω» –

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία προς τον κόσμο με μια μαντινάδα για τον λόγο που επέλεξε να επισκεφτεί το Θέρισο λέγοντας χαρακτηριστικά «σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω για να σας δεσμευτώ πως στα δύσκολα δεν θα κάνω πίσω». Ο ίδιος, συνέχισε υπογραμμίζοντας την σημασία του χωριού καθώς από εκεί, όπως αναφέρει ξεκίνησε η Κρητική Επανάσταση και το ίδιο το χωριό είναι ταυτισμένο με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ηγέτη μιας επανάστασης που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην Ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας.

 

Μητσοτάκης, Θέρισο, Εκλογές,

 

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι ο γερό Κωστής Μητσοτάκης, συγγενής του, ήταν ο μέντορας του σπουδαίου πολιτικού ο οποίος ήταν αυτός που τον εισήγαγε στην πολιτική.

Μάλιστα ο ίδιος συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι υπήρξε και άλλος πρόγονος του που πέρασε από το Θέρισο λέγοντας χαρακτηριστικά «στο μουσείο του Θερίσου είχα μεγάλη χαρά να δω μια φωτογραφία του παππού μου του Κυριακού Μητσοτάκη ο οποίος και αυτός βρέθηκε εδώ».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε «Η σημερινή μου επίσκεψη έχει μια ξεχωριστή σημασία ειδικά τώρα που βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από κρίσιμες εκλογές. Υπενθυμίζουμε σε όλες και όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση».

«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στον Θέρισο ανέφερε συγκεκριμένα:

«Στο ερώτημα “γιατί είμαι στον Θέρισο;”, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω με μία μαντινάδα:

Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω,
για να σας δεσμευθώ, πως στα δύσκολα δε θα κάνω πίσω.

 

Μητσοτάκης, Θέρισο, Εκλογές,

 

Για μένα είναι μία ξεχωριστή στιγμή σήμερα να βρίσκομαι εδώ στον Θέρισο, σε αυτό τον ιστορικό τόπο, ο οποίος είναι τόσο ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος το 1905 έφτασε σε αυτό εδώ το χωριό ηγέτης μίας επανάστασης η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της Κρήτης, αλλά και στην ιστορία της Ελλάδος.

 

Μητσοτακης, Εκλογές, Θέρισσο,

 

Είναι πράγματι κάθε επίσκεψη στον Θέρισο μία ευκαιρία να αναλογιστούμε το έργο αυτού του σπουδαίου Κρητικού πολιτικού, τον τρόπο με τον οποίον γεφύρωσε τα επαναστατικά του ένστικτα με τον πραγματισμό του και κυρίως την ικανότητά του να μπορεί να βλέπει πάντα πιο μακριά, να σχεδιάζει το μακροπρόθεσμο μέλλον της πατρίδας μας, όταν οι οι αντίπαλοί του, αναλώνονταν, σε μικρές τακτικές μάχες.

 

Μητσοτάκης, Εκλογές, Θέρισσος,

 

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για όλες και για όλους μας ένα ιστορικό παράδειγμα, ένας ηγέτης τον οποίον αξίζει, κυρίως η νεότερη γενιά, να μελετήσει. Και φυσικά για όλους μας -και ειδικά για εμένα- σημείο αναφοράς, καθώς εκτός από εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία υπήρξε συγγενής μου. Ο γέρο-Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντοράς του στην πολιτική, αυτός που τον εισήγαγε στην πολιτική.

 

Μητσοτάκης, Εκλογές, Θέρισσος,

 

Και, βέβαια, στο μουσείο του Θερίσου είχα τη μεγάλη χαρά να δω μία φωτογραφία του παππού μου, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός εδώ στον Θέρισο, λίγο πριν ηγηθεί σώματος Κρητών εθελοντών να πολεμήσει στους Μακεδονικούς Αγώνες, να βρεθεί στο Μπιζάνι, στην Ήπειρο. Οι δεσμοί μεταξύ Κρήτης και Μακεδονίας είναι πολύ ισχυροί.

 

Μητσοτάκης, Εκλογές, Θέρισσος,

 

Οπότε αυτή η επίσκεψή μου έχει μία ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη σημασία, ειδικά καθώς βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από κρίσιμες εκλογές. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πολιτικά σήμερα, παρά μόνο να υπενθυμίσουμε σε όλες και σε όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Την 21η Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου.

Εύχομαι και ελπίζω, να μπορέσω να επισκεφθώ και πάλι τον Θέρισο, το οποίο τόσο πολύ αγαπώ, εδώ στους πρόποδες της Μαδάρας και πάλι ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός, για να μπορέσουμε μαζί να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει.

 

Μητσοτάκης, Εκλογές, Θέρισσος,

 

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη και ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την επίσκεψή του με μία ακόμα μαντινάδα:

«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις,
για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

«Νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρη, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως νικητές των εκλογών, με σεμνότητα πάντα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments