Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Νέα Δημοκρατία αλλάζει σήμα, επανέρχεται και ο Πυρσός ;

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει σήμα, επανέρχεται και ο Πυρσός ;

Με στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας, αλλά και ανοίγματος στην κοινωνία και σε πολίτες προερχόμενους από άλλους πολιτικούς χώρους θα γιορτάσει η ΝΔ τα 44α γενέθλια της, την Πέμπτη, στο Μουσείο Μπενάκη.

Στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση που ετοιμάζουν στην Πειραιώς στοχεύουν στην αποτύπωση της ιστορικής συνέχειας και των διαχρονικών ιδεών που αποτελούν οδηγό της παράταξης και ταυτόχρονα της εξέλιξης και της ανανέωσης των τελευταίων χρόνων, τόσο σε προγραμματικό λόγο όσο και σε πρόσωπα.

Σε επίπεδο συμβολισμών ο καλύτερος τρόπος για να αποτυπωθεί η μετεξέλιξη ενός πολιτικού οργανισμού αποτελεί η αλλαγή του συμβόλου του κόμματος. Κι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η μεγάλη έκπληξη για όσους, το απόγευμα της Πέμπτης, βρεθούν στο Μουσείο Μπενάκη. Αν και η ακριβής αποτύπωση κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο λογότυπο της ΝΔ θα ορίζει τον χώρο της παράταξης αλλά με έναν γραφιστικό τρόπο θα δείχνει ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το νέο σήμα θα μπορεί να διαφοροποιείται γραφιστικά αναλόγως της χρήσης του.

Αυτό, που επίσης δεν αποκαλύπτει κανείς και θα είναι στις εκπλήξεις της Πέμπτης, είναι η επαναφορά ή όχι του πυρσούΤο σήμα της Νέας Δημοκρατίας είχε αλλάξει ξανά το 2011, με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, ο πυρσός είχε βγει και είχε αντικατασταθεί με μια τεθλασμένη γραμμή προκαλώντας αντιδράσεις σε παραδοσιακούς οπαδούς και στελέχη.

Η επαναφορά του πυρσού που συνέγειρε τα πλήθη, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτή της παράταξης, ήταν και μια υπόσχεση του τ. προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω τη μεγάλη τιμή να ηγούμαι, είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Ανοιχτό στο μέλλον. Ανοιχτό σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Ανοιχτό σε ιδέες. Ανοιχτό σε όλους αυτούς που θέλουν και πρέπει να βάλουν πλάτη για να τελειώνουμε οριστικά με την κρίση. Διότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε. Διευρύνθηκε. Έγινε πιο συμμετοχική. Με ενεργά μέλη που συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών μας. Με νέα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν κοντά μας. Που μας έδωσαν οξυγόνο», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, σηματοδοτώντας την επιχείρηση διεύρυνσης της ΝΔ. Αυτό το άνοιγμα της ΝΔ αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα του κ. Μητσοτάκη στην πορεία προς τις εκλογές και η εκδήλωση της Πέμπτης αποτελεί έναν από τους σταθμούς στο δρόμο προς τις κάλπες.

Στο Μουσείο Μπενάκη θα βρεθούν όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος, οι πρώην γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής και ιστορικά στελέχη. Δίπλα τους θα είναι η νέα γενιά από την ΟΝΝΕΔ αλλά και μέλη του μητρώου στελεχών που αποτελούν την έμπρακτη ανανέωση του κόμματος και την προσέλκυση προσώπων από την κοινωνία. Η συνύπαρξη του «παλιού» με το «νέο», αποτελεί την αποτύπωση της συνέχειας της κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και της «πανστρατιάς» στην οποία κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments