Με ανάρτηση στο Facebook, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία προσβολή τηςεθνικής επετείου(!!!) από την παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον των κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια

 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε στο πλευρό των 10 κοριτσιών που επέλεξαν να μιμηθούν τους Μόντι Πάιθον, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ένα περιστατικό για το οποίο άνοιξε μεγάλη συζήτηση.

Με ανάρτηση στο Facebook, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία προσβολή από την παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον των κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία στη δική τους εξήγηση έκαναν λόγο για καλλιτεχνική επέμβαση, κατά του μιλιταρισμού. Την άποψη αυτή υιοθέτησε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον

«Δεν υπάρχει καμία προσβολή. Οι στρατιωτικού τύπου παρελάσεις αποτελούν μία αναχρονιστική παράδοση, που πρέπει να καταργηθεί. Στο βαθμό όμως που γίνονται, θα πρέπει να μας θυμίζουν τους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, για την Ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης», αναφέρει η ανάρτηση που έκανε στο Facebook η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Από τους πρώτους που είχαν ταχθεί στο πλευρό των 10 κοριτσιών ήταν η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, αλλά και ο επίσης πρώην βουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Το σχόλιο της Aegina Press

Από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμέναμεκαι κάτι άλλο…

Νέοι χωρίς εθνική συνείδηση , αξίες αρχές και ιδανικά. Μόνο “αριστερά” και μπάχαλο. Είναι αυτή η νεολαία που όταν όλος ο Ελληνισμός είναι ανάστατος για τη Μακεδονία μας, μέλη της πήγαιναν στα Σκόπια και ούρλιαζαν ότι η Μακεδονία ανήκει στο λαό της… Είναι αυτή η νεολαία που με εντολή Τσίπρα, όλους εμάς που διαδηλώναμε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, μας αποκαλούσε εθνικιστές και φασίστες…

Αυτή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά, προσβάλει με την ανακοίνωσή της Σημαία,Πατρίδα,Ιστορία, Μνήμη, Αίμα και Θυσία Προγόνων…

Επιπλέον να θυμίσουμε…ότι τα α τελευταία –πολλά- χρόνια, σε κάθε εθνική επέτειο, οι εορτασμοί και οι εκδηλώσεις της οποίας περιλαμβάνουν ή απαιτούν παρέλαση, προκαλούνται, εκτός από ποικίλα συναισθήματα και πάρα πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις.

Οι… παραδοσιακοί αντιδραστικοί και επικριτές των παρελάσεων, εδώ και δεκαετίες, είναι οι… «σκεπτόμενοι», οι «προοδευτικοί» που θεωρούν ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι τριτοκοσμικές και ότι αρμόζουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Εντάξει, όχι όλες, γιατί ελάχιστοι από αυτούς – και προς τιμήν τους – έχουν σταθεί επικριτικά σε στρατιωτικές παρελάσεις της Κίνας, της Ρωσίας, της Βενεζουέλας, της Βόρειας Κορέας, κ.λ.π….

Λίγο πριν το 2015 είχαμε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εκείνων που φώναζαν αντιμνημονιακά και άλλα «επαναστατικά» συνθήματα, που σήκωναν διάφορα πανό, μούτζωναν (προτοσττούσεο τέως σύμβουλος του Τσίπρα,ο ανεκδιήγητος Καρανίκας) προσπαθούσαν να διακόψουν τις παρελάσεις ή όταν δεν το κατάφερναν έκαναν δική τους, μετά το τέλος της κανονικής.

Προεκλογικά καραγκιοζιλίκια όπως αποδείχθηκε περίτρανα, καθώς αυτοί που μέχρι τότε αμαύρωναν τις παρελάσεις, με αυτόν τον γελοίο τρόπο, μια χαρά τις παρακολουθούσαν μετά καμαρωτοί και «φουσκωμένοι» εθνική υπερηφάνεια από τις θέσεις των επισήμων, ως υπουργοί, βουλευτές και γραμματείς.

Ήταν αυτοί οι ίδιοι που, πάντα πριν το 2015, αν δεν επικροτούσαν, τουλάχιστον δικαιολογούσαν, τα επεισόδια, τα υβριστικά συνθήματα και τις μούντζες μαθητών που παρήλαυναν, προς την εξέδρα των επισήμων.

Μετά βέβαια όλα αυτά σταμάτησαν, καθώς ξεκίνησε η… δημοκρατική πρακτική των προληπτικών προσαγωγών, της «αριστερής» κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όλα κυλούσαν ομαλά.

Έτσι, μετά από μια σχεδόν πενταετία παρελάσεων χωρίς παρατράγουδα, διαμαρτυρίες, μούντζες, συνθήματα και επεισόδια, εμφανίστηκε μια ομάδα παιδιών, ευρηματικών είναι η αλήθεια, τα οποία έκαναν τα δικά τους καραγκιοζιλίκια και μάλιστα δίπλα στην σημαία, κερδίζοντας επάξια τα 5 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν και μια θέση στο πάνθεον των ηλιθίων, που κατάφεραν να εξευτελιστούν προσφέροντας το θέαμα που όλοι είδαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προφανώς και δεν έχει κανείς την απαίτηση να κατανοήσουν τα συγκεκριμένα παιδιά, ούτε οι χειροκροτητές τους, την σημασία της επετείου, πόσω δε μάλλον να την τιμήσουν, όμως το γεγονός ότι δεν κατανοούν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν ή δεν συμφωνούν με αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, δεν τους δίνει το δικαίωμα να αμαυρώνουν την μνήμη, τους αγώνες και τις θυσίες εκείνων που αγωνίστηκαν για να έχουμε όλοι εμείς οι απόγονοί τους την ελευθερία που έχουμε σήμερα. Ακόμα και να κάνουμε τέτοια καραγκιοζιλίκια.

Λυπόμαστε για το κατάντημά τους…