Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚατάληψη Νομικής: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου η δίκη των 28 συλληφθέντων

Κατάληψη Νομικής: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαΐου η δίκη των 28 συλληφθέντων

Για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των 28 συλληφθέντων, πολλοί εξ αυτών αλλοδαποί, από την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο χωρίς περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν ως μάρτυρες ένας αστυνομικός και ο φύλακας της σχολής.

Σε βάρος των κατηγορουμένων η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για πέντε πλημμελήματα, τα οποία είναι τα εξής: Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν νωρίτερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 αλληλέγγυοι προς υποστήριξή τους. Ωστόσο, για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων.

Οι 28 κατηγορούμενοι για πλημμελήματα είναι ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο κάλεσε ως μάρτυρες έναν αστυνομικό και το φύλακα της Νομικής.

Υπενθυμίζεται ότι επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη Νομική είχαν στήσει οι καταληψίες θέλοντας να προκαλέσουν γενικεθμένη εξέγερση,  όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έγινε με την παρουσία εισαγγελέα.

Μέσα στον χώρο του κυλικείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας κόφτης για αλυσίδες, στυλιάρια, κράνη και σπρέι, τα οποία και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους 28, είναι οι εξής:

  • Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού
  • Απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
  • Απείθεια
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων

Στο χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές των κατηγορουμένων.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments