Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΚΕΔΑ - 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας : «Αυτός ο άλλος και το...

ΚΕΔΑ – 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας : «Αυτός ο άλλος και το παντελόνι του» αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη με  τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.

Αίγινα, 28 Ιουλίου 2022

                                           

 

«ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ»
Να έχω έναν άνθρωπο…

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το 12ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ συμμετέχει στο έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη – για τα 100 χρόνια από τη γέννηση  του συγγραφέα με  την παράσταση: «Αυτός ο άλλος και το παντελόνι του» με  τον κ. Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης μόνος του σκηνή. Ξανά. Γίνεται «Αυτός». Μιλά για το ξόδι κάποιου «Άλλου» και για το «Παντελόνι» του.
Στο πρώτο μέρος της παράστασης, μέσα από έναν σπαρταριστό «Επικήδειο» μας χαρίζει – για άλλη μια φορά – αβίαστα το γέλιο σατιρίζοντας τη ματαιοδοξία και τις μικρότητες της ανθρώπινης φύσης.
Στο δεύτερο μέρος, το δυσαναπλήρωτο κενό της μάνας γίνεται σπαρακτικός μονόλογος με μόνους ακροατές τα έπιπλα του σπιτιού του. Συγκατοικεί με τις φορτισμένες αναμνήσεις και τις φαντασιώσεις που του προκαλεί η αβάσταχτη μοναξιά. Η υποσυνείδητη ανάγκη του να «έχει έναν άνθρωπο» εκφράζεται, άλλοτε με υποδόριο χιούμορ κι άλλοτε με ακραιφνή ευαισθησία.
Άλλωστε, η πίκρα, η γεμάτη από μοναξιά μελαγχολία, το καυστικό χιούμορ, η αγάπη και η νοσταλγία αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα όχι μόνο των συγκεκριμένων μονόπρακτων αλλά κι ολόκληρου του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη που φέτος, εκατό χρόνια από τη γέννησή του, τιμάμε τη μνήμη του και την προσφορά του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία μας.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Ερμηνεία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Σκηνικό: Δημήτρης Καντάς
Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φίλιππος Παπαθεοδώρου
Τιμές εισιτήριων: 13 ευρώ, 10 φοιτητικό – ανέργων, 10 ευρώ προπώληση  στα σημεία (Κέντρο  Τύπου – Λυχνάρι  deco)

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments