Η EODH με έδρα την Ελλάδα αναπτύσσει δραστηριότητες εκτός της χώρας μας στην Ευρώπη και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις.

Εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις αποκόμισε το ελληνικής σχεδίασης Τακτικό Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο 4×4 HOPLITE – ΟΠΛΙΤΗΣ της εγχώριας EODH, μια εταιρεία άμυνας και ασφάλειας και κορυφαίος παραγωγός και προμηθευτής συστημάτων προστασίας για ελαφρά, μεσαία και βαριά οχήματααποτυπώνοντας τις σημαντικές δυνατότητες της αμυντικής βιομηχανίας,

Η EODH, με εφαλτήριο τη μεγάλη αμυντική έκθεση DEFEA, παρουσίασε πριν μερικές ημέρες το ελληνικής σχεδίασης Τακτικό Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο 4×4 HOPLITE (ΟΠΛΙΤΗΣ) στο ΚΕΤΘ, στο στρατόπεδο Μελίδη, στον Αυλώνα Αττικής, ενώπιον εκπροσώπων του ΓΕΣ, της ΠΑ, του ΠΝ, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

OPLITIS-EODH

Η σύμβαση με την Krauss-Maffei Wegmann για τα Leopard

Το όχημα ΟΠΛΙΤΗΣ παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη DEFEA όπου και υπογράφηκε με την εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann μέλος της Κοινοπραξίας KNDS, έναν από τους μεγαλύτερους Διεθνείς Οίκους παραγωγής χερσαίου αμυντικού υλικού, σύμβαση Πλαίσιο για την προμήθεια συλλογών και απαρτίων θωράκισης Τεθωρακισμένων Οχημάτων.

Η EODH θα παράγει τη θωράκιση για το όχημα Boxer Mechanized Infantry Vehicle για τον Βρετανικό Στρατό, καθώς και για το άρμα μάχης Leopard 2 και το όχημα Dingo 2 με θωράκιση επιπέδου STANAG Level 4.

Η Σύμβαση είναι δεκαετούς διάρκειας, με εκτιμώμενο ύψος τα 100 εκat. ευρώ (με βάση το υφιστάμενο ανεκτέλεστο έργο της KMW) και περιλαμβάνει επέκταση στην περίπτωση που προκύψουν Νέα Συμβόλαια πώλησης Κύριου Υλικού.

Άριστες εντυπώσεις άφησε ο ΟΠΛΙΤΗΣ

Ο ΟΠΛΙΤΗΣ κατά την παρουσίασή του σε εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κέρδισε τις εντυπώσεις. Το όχημα κινήθηκε σε κάθε είδους αρματικό έδαφος και ξεπέρασε με ευκολία εμπόδια και υδάτινα κωλύματα αποδεικνύοντας έμπρακτα την μεγάλη του ευκινησία και τις υψηλές του επιδόσεις. Επίσης κινήθηκε σε άσφαλτο όπου επιδείχθηκαν οι δυνατότητες επιτάχυνσης, φρεναρίσματος, αποφυγής ξαφνικών εμποδίων και ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων.

OPLITIS-EODH

Χάρη στο πλεόνασμα ισχύος του κινητήρα, τις ανεξάρτητες αναρτήσεις, την τετρακίνηση με δυνατότητα μπλοκαρίσματος των διαφορικών και φυσικά την εργονομία και την άνεση χώρου, ο ΟΠΛΙΤΗΣ άφησε άριστες εντυπώσεις στους παριστάμενους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν και να κινηθούν ή ακόμη και να οδηγήσουν το όχημα.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο όμως που αναδείχθηκε, ήταν η ευκολία προσαρμογής της σχεδίασης σε κάθε είδους αποστολή (με την ταχεία εναλλαγή της καμπίνας), η δυνατότητα συντήρησης και επισκευής σε συνθήκες πεδίου και φυσικά η συνεχής υποστήριξη FOS (σε περίπτωση που επιλεγεί) από την EODH.

Ποια είναι η EODH

Η EODH είναι μια ελληνική εταιρεία άμυνας και ασφάλειας παρέχοντας καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις προστασίας καθώς και μια πλήρη γκάμα λύσεων επιβίωσης για Πλατφόρμες υψηλών επιδόσεων.

Με μια ανοδική πορεία 18 ετών, η EODH έχει κατορθώσει να ανταποκρίνεται στις πλέον απαιτητικές προκλήσεις προστασίας μέσων και επαύξηση βιωσιμότητας των πλέον προηγμένων Οχημάτων Μάχης και Πλατφορμών.

Η συνεχής ανάπτυξη των προϊόντων της εγγυάται την επαύξηση των επιπέδων παρεχόμενης προστασίας και της ποιότητας του τελικού προϊόντος υπερκαλύπτωντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Η EODH έχει γίνει σημαντικός παγκόσμιος εταίρος στην αμυντική αγορά με δραστηριότητες στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις για συγκεκριμένες ανάγκες. Η EODH είναι συνεργάτης για την ενίσχυση της θωράκισης των αρμάτων μάχης LEO 2 A6  και σημαντικός παίκτης στην κατασκευή και ενσωμάτωση των λύσεων προστασίας θωράκισης.