Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚικίλιας: Μήνυμα 112 και για το κλείσιμο των σχολείων - Δυνατότητα παρέμβασης...

Κικίλιας: Μήνυμα 112 και για το κλείσιμο των σχολείων – Δυνατότητα παρέμβασης όπου καθυστερεί η Αυτοδιοίκηση

Τις αλλαγές για την Πολιτική Προστασία στο νέο νομοσχέδιο παρουσίασε ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εξήγησε τις αλλαγές με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία και για την επέκταση του 112 στο κλείσιμο των σχολείων, όταν απαιτείται, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε σχετικά με τις προβλέψεις του νέου νομοσχεδίου ότι ‘’δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα αυτά χωρίς πρόληψη. Δε γίνεται να υπάρχει αντιπυρική προστασία χωρίς αντιπυρικές ζώνες ή να αντιμετωπίσεις τις πλημμύρες χωρίς να ανοίξεις τα ρέματα’’.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παραδέχθηκε ότι υπήρχε  αλλελεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, αλλά διευκρίνισε ότι θα δίνεται πλέον η δυνατότητα παρέμβασης, όπου η Αυτοδιοίκηση καθυστερεί.

‘’Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί’’ τόνισε  ο κ. Κικίλιας ο  οποίος συμπλήρωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για κυρώσεις, αλλά ‘‘κυρίως θα υπάρχει η πίεση για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες”.

‘’Το μήνυμα 112 δεν είναι προληπτικό αλλά υποχρεωτικό’’

Για το 112 και την περίπτωση των σχολείων του Βόλου, όπου έτρεχαν οι γονείς να πάρουν εσπευσμένα τα παιδιά τους από αυτά ενώ είχαν ξεκινήσει τα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ότι  επεκτείνεται η εφαρμογή του στην ειδοποίηση για το κλείσιμο των σχολείων, ώστε να μην είναι αναγκασμένος ο γονιός να αναζητά στο διαδίκτυο αν θα γίνουν μαθήματα ή όχι. ‘’Το μήνυμα 112 δεν είναι προληπτικό αλλά υποχρεωτικό’’ ανέφερε για την εφαρμογή του.  Επισήμανε ακόμα ότι πλέον θα είναι υποχρεωτικό και να ενημερώνουν το 112 οι Δήμοι και οι Περιφέρειες για τη συνθήκες που επικρατούν.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments