Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚωδικός ΔΕΘ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κωδικός ΔΕΘ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κωδικός ΔΕΘ. Αυτό είναι το motto που θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου

 

Η 87η ΔΕΘ αποτελεί ορόσημο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς σε αυτήν θα δοθεί η εκκίνηση της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Και παρά τα φάλτσα που καταγράφηκαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και τον ύπνο του δικαίου που κοιμήθηκε η ΕΛΑΣ κατά την εισβολή των Κροατών χούλιγκαν, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να αναδείξει μία ισχυρή και κινητική κυβέρνηση που προχωρά δυναμικά στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Το βλέμμα θα είναι στραμμένο σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά την οικονομία όπου η κυβέρνηση ευελπιστεί στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που ενδέχεται να υλοποιηθεί ακόμη και πριν την Έκθεση. Αυτό θα αποτελούσε το ισχυρό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεδομένου ότι θα δώσει άλλη δυναμική στην ανάπτυξη και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Παράλληλα η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδα έχει άμεση συνάρτηση με τα μέτρα που εξετάζεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο για τη στήριξη των εισοδημάτων απέναντι στην ακρίβεια. Στο κυβερνητικό επιτελείο μελετούν στοχευμένα μέτρα που θα αφορούν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δε θα είναι οριζόντια μέτρα που θα έθεταν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας

Κινητικότητα

Στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ το κυβερνητικό στρατόπεδο θα επιδιώξει, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία», να υπάρξει και μία γενικότερη κινητοποίηση που θα βοηθήσει και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Έτσι από την Πειραιώς σε συνεργασία με τη γαλάζια Διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σχεδιάζονται τρεις εκδηλώσεις την εβδομάδα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ με θέμα την υγεία τα αυτοδιοικητικά και τα αγροτικά εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμαριά, το κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε δήμο της περιφέρειας του νομού. Στην πορεία προς τη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί και η άνοδος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και θα δει τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments