Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚομβικός ο ρόλος των περιοδειών του πρωθυπουργού στη μάχη της κάλπης

Κομβικός ο ρόλος των περιοδειών του πρωθυπουργού στη μάχη της κάλπης

Την κεφαλαιοποίηση του κυβερνητικού έργου σε τοπικό επίπεδο επιδιώκει ο πρωθυπουργός με περιοδείες σε όλη την χώρα, θέτοντας παράλληλα σε λειτουργία τον κομματικό μηχανισμό για την επερχόμενη εκλογική μάχη.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πέρα από τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις, έχει επενδύσει πολύ στην υλοποίηση έργων στην περιφέρεια που λύνουν χρόνια προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, εξ ου και το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη συνδυάζεται με τα εγκαίνια ή την επίσκεψη σε εν εξελίξει έργα. Όπως λέει συνεργάτης του «δύσκολα θα βρεθεί νομός που υποσχέθηκε κάτι και δεν το έκανε», και έτσι 3,5 χρόνια μετά τις εκλογές και λίγο πριν ζητήσει την ανανέωση της κυβερνητικής θητείας οι περιοδείες αυτές έχουν κομβικό ρόλο στο πρωθυπουργικό εκλογικό καλεντάρι.

«Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα»
«Οι πολίτες μας πιστώνουν και μας αναγνωρίζουν ότι παρά τις δυσκολίες ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση στην Έδεσσα, προτάσσοντας το τρίπτυχο «συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα». Το Μέγαρο Μαξίμου εισπράττει θετικό κλίμα στις περιοδείες και τις επαφές με τους τοπικούς φορείς, ειδικά όσον αφορά τα έργα υποδομής που υλοποιούνται και την στήριξη των δήμων μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» χάρις το οποίο έχουν εισρεύσει μεγάλα ποσά στα ταμεία της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Οι Έλληνες πολίτες θα μας δώσουν τη δεύτερη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας και δεν θα επιτρέψουν κανένα πισωγύρισμα, καμία επιστροφή σε ένα παρελθόν το οποίο θέλουμε όλοι ανεπιστρεπτί να το ξεχάσουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όσο πλησιάζουμε στις κάλπες θα ζητά από τους ψηφοφόρους να κρίνουν και να συγκρίνουν το έργο της κυβέρνησης του με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διακηρυγμένος στόχος η αυτοδυναμία στις εκλογές

Το βάρος πέφτει στην πρώτη κάλπη όπου θα ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής και στο κυβερνητικό επιτελείο ξορκίζουν την χαλαρή ψήφο. Με διακηρυγμένο στόχο την αυτοδυναμία, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι θα πρέπει από τις πρώτες εκλογές να υπάρχει σαφές προβάδισμα της ΝΔ με υψηλά ποσοστά, ώστε στις δεύτερες κάλπες το αποτέλεσμα «να μετουσιωθεί σε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση». Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξέκοψε για άλλη μια φορά οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία με το κόμμα Βελόπουλου, σημειώνοντας ότι το επίδικο είναι «κυβέρνηση μιας παράταξης, χωρίς όμως παρωπίδες στην οπτική της και χωρίς να ζητά κομματικά διαβατήρια».

Στο κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι  υπάρχουν  προβλήματα που χρίζουν επίλυσης και ειδικότερα στο μέτωπο της ακριβείας. Εκεί στρέφεται και η προσοχή το επόμενο διάστημα, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές και να συνεχιστεί η στήριξη κυρίως στους πιο ευάλωτους. Η πίεση στα εισοδήματα είναι μεγάλη κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης και εφόσον η απόδοση της οικονομίας το επιτρέψει δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, εντός των δημοσιονομικών αντοχών.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: