«Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στα συλλαλητήρια»

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και το νέο καθολικό lockdown που θα ισχύσει από την Πέμπτη, δηλώνει ότι «αναλαμβάνει το ρίσκο» να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες!

Στη συνέντευξή του στον Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επί λέξει:

«ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Εσείς δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας;
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι’ αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδια που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία»

Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Alpha, «ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών;

Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους; Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία;»

«Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας», επεσήμανε ο κ. Ταραντίλης στην ανακοίνωσή του.

Η επίμαχη φράση του Αλέξη Τσίπρα

H Ομάδα Αλήθειας με ανάρτησή της στο Twitter αποτύπωσε «το χάσμα των ιδεολογιών Μητσοτάκη-Τσίπρα μέσα σε 25 δευτερόλεπτα», καθώς συνέκρινε τη δήλωση του Πρωθυπουργού στο διάγγελμά του «προϋπόθεση για την πρόοδο της Ελλάδας είναι οι υγιείς Έλληνες» και αυτή του Αλέξη Τσίπρα «δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στα συλλαλητήρια».

 

 

Αυτός ο άνθρωπος κάποτε ήταν πρωθυπουργός…