Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αίγινας, κατά την θερινή περίοδο - Σε...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αίγινας, κατά την θερινή περίοδο – Σε ισχύ από 11/6/2022 μέχρι 20/9/2022

Με απόφαση  της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου αποφασίστηκε να τεθούν σε εφαρμογή  προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αίγινας, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν, σύμφωνα με την Τεχνική Μελέτη αφορούν σε μονοδρομήσεις δρόμων, δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, δημιουργία πεζοδρόμων, βελτιώσεις στην κίνηση και στην ασφάλεια πεζών. Οι προτάσεις αυτές ελήφθησαν  στο πλαίσιο των διατάξεων της Απόφασης 20396/29.03.2022 “Παράταση ισχύος της παρ.7 του άρθρου 65 του Ν.4688/20” και θα ισχύσουν από 11 Ιουνίου 2022 μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2022.
Πεζοδρομήσεις σε ισχύ από 11/6/2022 έως 20/9/2022:
1. Πεζοδρόμηση της οδού Π. Ηρειώτη.
2. Πεζοδρόμηση της οδού Αίαντος.
3. Πεζοδρόμηση της οδού Κουμουνδούρου.
4. Πεζοδρόμηση της οδού Αγ. Θεοδώρας.
5. Πεζοδρόμηση της οδού Μαλούκαη.
6. Πεζοδρόμηση της οδού Δάμωνος.
7. Πεζοδρόμηση της οδού Πλάτωνος.
8. Πεζοδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου.
9. Πεζοδρόμηση ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Π. Ηρειώτη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Βασ. Γεώργιου και Χρ. Λαδά.
10. Πεζοδρόμηση ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Παλ. Χώρας και στην οδό Θωμαΐδος και ξεκινά από την πλατεία Ο.Τ.Ε. και καταλήγει στην συμβολή των οδών Θωμαΐδος και Αιακού.
11. Πεζοδρόμηση της οδού Ελλανίου Διός.
12. Πεζοδρόμηση της οδού Οσ. Λουκά.
13. Πεζοδρόμηση της οδού Πηλέως από το ύψος της Σπ. Ρόδη μέχρι την Λεωφόρο Δημοκρατίας.
14. Πεζοδρόμηση της οδού Μυρτιδιωτίσσης.
Χαρακτηρισμοί οδών, σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σε ισχύ από 11/6/2022 έως 20/9/2022:
1. Χαρακτηρισμός της ανώνυμης οδού, που είναι κάθετη στην οδό Κανάρη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Π. Ηρειώτη και στην Λ. Δημοκρατίας σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
2. Χαρακτηρισμός της οδού Ιουλίας Κάτσα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
3. Χαρακτηρισμός της οδού Πηλέως σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ροή κυκλοφορίας ως κάθοδος από Θωμαΐδου προς την Σπ. Ρόδη.
4. Χαρακτηρισμός της οδού Ν. Πέππα σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
5. Χαρακτηρισμός της οδού Σπ. Ρόδη-Αφαίας ως ήπιας κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε αυτή(θα επιτρέπεται μόνο ολιγόλεπτη στάθμευση).
6. Εφαρμογή ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Σπ. Ρόδη – Αφαίας από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το πρωί και από τις 3:00 το απόγευμα μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.
7. Χαρακτηρισμός της οδού Λεονάρδου Λαδά σε οδό ήπιας κυκλοφορίας ως κάθοδος σε όλο το μήκος της.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις αυξημένες περιόδους κίνησης, σε ισχύ από 11/6/2022 έως 20/9/2022:
Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων με εξαίρεση τα ιππήλατα οχήματα τα οποία υποχρεούνται να κινούνται με ταχύτητα πεζού, να μην κρούουν άσκοπα τις ηχητικές ειδοποιήσεις (κώδωνες) και να ακολουθούν τους κανόνες ιππήλατων οχημάτων και τους κανονισμούς του Κ.Ο.Κ., από 21:00 έως 00:30 καθημερινά, εκτός της Κυριακής που θα είναι από 22.00 έως 00.30, στην παραλιακή Λ. Δημοκρατίας από τα εκδοτήρια μέχρι τον Ι.Ν. Παναγίτσας καθώς και όλων των κάθετων οδών με κατεύθυνση προς αυτήν την οδό (οδός Ιουλίας Κάτσα, Λ. Λαδά και Αιακού), όπως επίσης και της οδού Πηλέως από Θωμαΐδου ως την Σπ. Ρόδη μόνο για το εορταστικό τριήμερο του Αγ. Πνεύματος και την θερινή περίοδο από 18 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου και πεζοδρόμηση της οδού Π. Αιγινήτου καθημερινά από 21.00 έως 00.30 και την Κυριακή όλο το 24ωρο.
Η Τεχνική Έκθεση αναφέρει ότι: “Αξίζει να σημειωθεί πως οι κύριες διαπιστώσεις και τα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και οι παρακάτω θέσεις και προτάσεις διατυπωθήκαν μετά από εισήγηση του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων.
Για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της πόλης της Αίγινας, όπου δεν γίνεται αναφορά και το οποίο δεν μνημονεύεται στην παρούσα μελέτη, θεωρείται ότι παραμένει λειτουργικά και χρηστικά ίδιο με την υπάρχουσα κατάσταση έτσι όπως στην πράξη είναι εφαρμοσμένη και αποτελείται από δημόσιους δρόμους μέσης ταχύτητας.
Η Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Τεχνική Μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας, Παναγιώτης  Κασιμάκης  εκφράστηκε θετικά για το σύνολο των μέτρων.
Αντιδράσεις για τα μέτρα
Ο Δημοτικός Σύμβουλος  Γίωργος Μούρτζης  ψήφισε παρών στην πρόταση έγκρισης του θέματος , αναφέροντας ότι τα μέτρα είναι προσωρινά και καταλήγει λέγοντας ότι  ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει σε μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππος Τζίτζης ψήφισε κι αυτός παρών.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments