Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚυρ. Μητσοτάκης: Δεν παίζω το παιχνίδι του Τσίπρα - Απεχθάνομαι το ρόλο...

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν παίζω το παιχνίδι του Τσίπρα – Απεχθάνομαι το ρόλο του μεσσία

Την πεποίθησή του ότι οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση της ΝΔ εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο «Βήμα», ο οποίος σημειώνει ότι απεχθάνεται το ρόλο του πολιτικού μεσσία και πως μέριμνά του θα είναι να εξέλθει η χώρα από τα αδιέξοδα.

«Οι αγορές θα δείξουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν κινηθεί γρήγορα και βάλει τη χώρα σε μακρά πορεία υγιούς ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε και υπενθύμισε ότι η ΝΔ δεν ψήφισε τη μείωση των συντάξεων όπως δεν ψήφισε και τη μείωση του αφορολόγητου, ενώ ξεκαθάρισε ότι η παράταξη δεν θα ψηφίσει ούτε τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν έπαιξα τα παιχνίδια του Τσίπρα, γιατί θα τα βρω μπροστά μου. Δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου σαν πολιτικό μεσσία. Απεχθάνομαι αυτόν τον ρόλο. Προτιμώ την ικανοποίηση να είμαι ένας πολιτικός που έκανε πράξη αυτά που έλεγε» δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το θέμα της Ασφάλειας, υπογραμμίζει ότι αυτά τα φαινόμενα με τους «μπαχαλάκηδες και τους Ρουβίκωνες» θα αντιμετωπιστούν επιχειρησιακά και πως ο δημόσιος χώρος, ξεκινώντας από τα πανεπιστήμια, θα προστατευθεί αποτελεσματικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι δε θα πάει από την πρώτη μέρα στην Άνγκελα Μέρκελ για να διαπραγματευτεί τα πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία έχει δεσμεύει η χώρα μας, λέγοντας πάντως ότι στηρίζεται στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Προαναγγέλλει ότι πρόσωπα από την Κεντροαριστερά ή ακόμα και την Αριστερά θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ενώ λέει ότι το υπουργικό του συμβούλιο θα είναι μικρότερο, το κυβερνητικό σχήμα δε θα έχει αναπληρωτές υπουργούς και θα συγχωνεύουν υπουργεία. «Οι σωστοί άνθρωποι θα μπουν στη σωστή θέση», ξεκαθαρίζει.

Τέλος, για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διεξάγει την προεκλογική περίοδο σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης, ο αρχηγός της ΝΔ αποσαφηνίζει τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι του διχασμού, αλλά θα απαντάει όταν δέχεται επιθέσεις που ξεπερνούν τα όρια.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments