Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυριάκος: Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία

Κυριάκος: Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά εξέφρασε με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια εθνική ανείπωτη τραγωδία, σημειώνοντας ότι Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν όλους μας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές. Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή:

Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του. Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα».

Ετικέτες: Κυριάκος Μητσοτάκης, πυρκαγιά, εθνική τραγωδία

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments