Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυριάκος Μητσοτάκης :πρόβλεψη για το χρόνο εκλογών και η σκληρή προειδοποίηση στον...

Κυριάκος Μητσοτάκης :πρόβλεψη για το χρόνο εκλογών και η σκληρή προειδοποίηση στον Τσίπρα

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να πρότεινε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου να πάνε για μπάνιο, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο αν προτίθεται να προκηρύξει εκλογές, όμως το κλίμα στη χώρα «μυρίζει» εκλογές. Σε καμία περίπτωση άλλωστε δε θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να τις υπονοήσει.

Ειδικά μετά τον ερχομό του φθινοπώρου όλα στην πολιτική σκηνή της χώρας θα αρχίσουν να κινούνται σε «προεκλογικούς» ρυθμούς με ορίζοντα το αργότερο τον Μάιο του 2019.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εικόνα είναι απολύτως ξεκάθαρη: Η κυβέρνηση είναι υπό κατάρρευση και τα αφηγήματα που προσπαθεί να επικοινωνήσει ο Α. Τσίπρας στο σύνολό τους ξεφουσκώνουν το ένα μετά το άλλο.

Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία με την υπερφορολόγηση, η κακή εικόνα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και οι λάθος χειρισμοί στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ αποτελούν, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κλοιό που σφίγγει ολοένα και πιο πολύ γύρω από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να είναι στιγμή εκλογών, από εδώ και στο εξής» συνηθίζει να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των συσκέψεων με τους στενούς του συνεργάτες, πρόβλεψη την οποία αναμένεται να επαναλάβει δημόσια κατά την συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ το μεσημέρι της Τετάρτης. Μία πρόβλεψη που ασφαλώς θα έχει τη δική της σημασία στη δεδομένη χρονική συγκυρία.

Ενώπιον λοιπόν του ανώτερου οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κ.Μητσοτάκης θα στείλει ένα σαφές μήνυμα σε ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό: «Δεν υπάρχει χώρος για διακοπές, δεν υπάρχει χρόνος για καλοκαιρινές διακοπές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr οι ρυθμοί στο εσωτερικό της ΝΔ αρχίζουν και θυμίζουν εκλογές:

-Τα ψηφοδέλτια είναι στην τελική φάση κατάρτισης.

– Το πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής που θα ακολουθηθεί από τα γαλάζια στελέχη, από την μέρα που ο Α. Τσίπρας θα βάλει και επισήμως τη χώρα σε προεκλογική περίοδο έχει ετοιμαστεί, με τα βασικά μηνύματα να είναι ήδη προσδιορισμένα.

– Ακόμα και ο πυρήνας των προεκλογικών επισκέψεων του Κ.Μητσοτάκη είναι έτοιμος, με συγκεκριμένες αναφορές σε περιοχές ειδικού βάρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της πολιτικής επιτροπής θα κάνει σαφή μία βασική διαφορά της λογικής και της νοοτροπίας που θα θελήσει το κόμμα του να έχει στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις εθνικές κάλπες. Κόντρα στον λαϊκισμό και τις μεγάλες υποσχέσεις ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει πως θα προτάξει το θετικό λόγο με συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, αποφεύγοντας τις κακές πρακτικές του παρελθόντος.

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η αναφορά που έκανε κατά την συνάντηση που είχε με το συντονιστικό όργανο των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. «Δε θα δεσμευτούμε για πράγματα τα οποία ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Δεν είμαστε εδώ ούτε για χαϊδεύουμε αυτιά ούτε για να τάζουμε στη λογική κάποιων άλλων που έταξαν πάρα πολλά και έκαναν τα ακριβώς αντίθετα. Αν κάτι χρειάζεται η χώρα σήμερα είναι μία επίθεση πολιτικής αξιοπιστίας. Και αυτή η επίθεση πολιτικής αξιοπιστίας ξεκινάει με το να δεσμευόμαστε μόνο για τα πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε πράξη» τόνισε δίνοντας το στίγμα του.

Όσοι όμως προβλέπουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει απαθής στην τακτική όξυνσης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν έξω. «Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας προκαλεί, εμείς θα του απαντάμε και θα το μετανιώνει» είναι η σαφής προειδοποίηση του Κ. Μητσοτάκη προς το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που θα επισημάνει στην ομιλία του το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

 

Ετικέτες: Κυριάκος Μητστάκης,  εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments