Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚυριάκος σε Μοσκοβισί : «Να προσέχεις τις δημόσιες τοποθετήσεις σου»

Κυριάκος σε Μοσκοβισί : «Να προσέχεις τις δημόσιες τοποθετήσεις σου»

Με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών ζητώντας του να είναι προσεχτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του αναφορικά με τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φανερά ενοχλημένος από τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ευρωπαίος επίτροπος στη Βουλή, εκτιμά ότι θα πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει απολύτως την αλήθεια και όχι να ωραιοποιούνται καταστάσεις.

 

Ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.

 

Βαθιά πεποίθηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως οι Έλληνες έχουν υποστεί πολύ σκληρές θυσίες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό αχρείαστες τα τελευταία τρία χρόνια, στοιχείο που δε θα πρέπει να αγνοείται από κανέναν, πολλώ δε μάλλον από έναν ευρωπαίο αξιωματούχο.

 

«Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε, «είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015» και ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια Διοίκηση.

 

Για τους λόγους αυτούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε στον Πιερ Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες.

 

Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα.

 

Ετικέτες: Μητσοτάκης, Μοσκοβισί, 4ο μνημόνιο

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments