Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΤΙΚΑΚυριάκος : Θα αλλάξουμε τον νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Κυριάκος : Θα αλλάξουμε τον νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Παρέμβαση με πολλά μηνύματα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Η παρέμβαση του προέδρου του κόμματος έγινε για ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά τις ομιλίες του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλου Καμάρα.

 

«Θέλω να συγχαρώ την ΚΕΔΕ και την ΕΝΑΕ για τη σθεναρή γραμμή που ακολούθησαν στον Κλεισθένη και που ανέδειξαν ότι ακυβερνησία στους δήμους σημαίνει τοπικά κύτταρα δημοκρατίας που είναι λιγότερο ισχυρά», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Εφόσον γίνουν εθνικές εκλογές πριν τις αυτοδιοικητικές θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο ώστε να μην γίνουν με την απλή αναλογική», διεμήνυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αμέσως μετά έστειλε μήνυμα σχετικά με τα χρίσματα που θα δοθούν από την Πειραιώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

«Λιγότερο πολιτικό χρώμα έχουν οι εκλογές για τους δήμους και περισσότερο στις περιφέρειες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα δώσει χρίσματα στις Περιφέρειες, αλλά όχι στους Δήμους – σίγουρα όχι σε όλους τουλάχιστον.

 

«Οι πετυχημένοι δήμαρχοι τείνουν να επανεκλέγονται», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας από όλους που εμπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση «να μην βιαστούν».

 

Ετικέτες : Μητσοτάκης, αυτοδιοίκηση, εκλογές

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments