Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑMarket Pass: Τα πάνω κάτω με την κάρτα αγορών – Κατευθείαν στην...

Market Pass: Τα πάνω κάτω με την κάρτα αγορών – Κατευθείαν στην τσέπη τα χρήματα, βήμα βήμα όλη η διαδικασία

Το Market Pass (κάρτα αγορών) θα δοθεί χωρίς υποχρέωση αγορών, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (18/1) στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1

 

Ο ίδιος είπε ότι «η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών» και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% των αυξήσεων στην αγορά. αλλά με στοχευμένα μέτρα ενισχύουμε το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού, είπε πως οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν πως το 89% των προϊόντων είχε σταθερές τιμές, στο 6% είχαμε μείωση και στο 5% αύξηση και πρόσθεσε πως από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το καλάθι του νοικοκυριού πριν από 12 εβδομάδες, η μέση τιμή του είναι χαμηλότερη σήμερα.

Ο κ. Παπαθανάσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ακρίβεια στα τρόφιμα είπε πως «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση γιατί ενδεχομένως θα παρουσιαστούν ελλείψεις στα ράφια» και σχετικά με το Market Pass, είπε πώς τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε αγορές.

Τέλος, μεταξύ άλλων,  ο αναπληρωτής υπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωράει σε στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των πολιτών, όπως για παράδειγμα η κάρτα αγορών κι όχι σε οριζόντια όπως η μείωση του ΦΠΑ, φέρνοντας σαν παράδειγμα ότι με το Market Pass μια 4μελής οικογένεια θα έχει όφελος 52 ευρώ, ενώ αν είχαμε μείωση του ΦΠΑ σε ποσοστό 7%, το όφελος για την οικογένεια θα ήταν 32 ευρώ.

Market Pass: Πώς θα γίνεται η καταβολή

Από την 1η Φεβρουαρίου λοιπόν ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass με την πρώτη καταβολή στους λογαριασμούς να αναμένεται να γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα, είτε στην άυλη κάρτα είτε στους λογαριασμούς, με τους δικαιούχους να φτάνουν τους 8.400.000 και τα χρήματα που θα λάβουν να είναι από 22 ευρώ έως 100 ευρώ ανά μήνα.

Το «πέναλτι» πάντως για όποιον επιλέξει IBAN και όχι την άυλη κάρτα θα είναι 20%.

Market Pass: Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Ο δικαιούχος θα μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr με τους κωδικούς που έχει για το taxisnet.

Έπειτα θα συμπληρώνει και θα ενημερώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του και συγκεκριμένα:

– τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
– τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και
– τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του σε περίπτωση επιλογής της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης θα γίνεται η επιβεβαίωση ότι ο αιτών είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που δηλώνεται. Έπειτα θα γίνεται αυτόματη αναζήτηση στοιχείων που θα κρίνουν αν η αίτησή του είναι επιλέξιμη.

Η επιλεξιμότητα θα πιστοποιείται και ο δικαιούχος θα πληροφορείται στη συνέχεια με ακρίβεια το ποσό που δικαιούται.

Αμέσως μετά θα έχει δύο επιλογές:

– να πιστωθεί το ποσό στην άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τηλέφωνο του, για το οποίο απαιτείται τεχνολογία NFC

– να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό μειωμένο κατά 20%

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη από το Δημόσιο ή τρίτους, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments

Αρέσει σε %d bloggers: