Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜε δύο ψηφοδέλτια η Αναθεώρηση - Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Με δύο ψηφοδέλτια η Αναθεώρηση – Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Χρονοβόρα, πρωτότυπη και με… παγίδες θα είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση με τους βουλευτές να καλούνται μέσα από περισσότερες δέκα σελίδες να βρουν τα σημεία που θα πρέπει να ψηφίσουν.

Το ψηφοδέλτιο θα αποτελείται τελικά από πολλές σελίδες αφού η Νέα Δημοκρατία θα έχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από το ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα ενωθούν σε ένα… πολυσέλιδο ψηφοδέλτιο που θα φτάσει στα χέρια των βουλευτών.

Οι βουλευτές θα πρέπει να τα ξεφυλλίσουν  και να αποφασίσουν για τα άρθρα του Συντάγματος που θα εισαχθούν στην επόμενη Βουλή προκειμένου να αναθεωρηθούν.

Η Νέα Δημοκρατία ως συνέχεια της νομικής άποψης που ανέπτυξε στην Ολομέλεια σύμφωνα με την οποία στην παρούσα φάση αποφασίζεται μόνο ο αριθμός των υπό τροποποίηση άρθρων και όχι το περιεχόμενό τους παρέδωσε το δικό της ψηφοδέλτιο που αναγράφει μόνο το υπο αναθεώρηση άρθρο και τον τίτλο του παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίζουν «ναι», «όχι» «παρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σχεδόν την ίδια μορφή μόνο που αντί για τον τίτλο θα αναγράφουν επακριβώς και το περιεχόμενο που θέλουν να πάρει στην επόμενη Βουλή. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί η παρούσα – προτείνουσα Βουλή να δεσμεύσει πολιτικά την επόμενη που είναι και η αναθεωρητική.

Τα δύο ψηφοδέλτια θα ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο πολυσέλιδο που θα αριθμεί περισσότερες από δέκα σελίδες προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό μια χρονοβόρα διαδικασία ψήφισης και καταμέτρησης. Να σημειωθεί δε ότι οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει ως εξής:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments