Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜε σύμμαχο το χάρο...

Με σύμμαχο το χάρο…

Του Βαγγέλη Αποστολίδη

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης των συντάξεων που η κυβέρνησή του έχει ψηφίσει, προέβαλε ένα πρωτοφανές, όσο και απόλυτα κυνικό, επιχείρημα, το οποίο, όπως ανέφερε, θα χρησιμοποιήσει στην τροϊκα προκειμένου να την πείσει για τη μη εφαρμογή του μέτρου.

Είπε, λοιπόν, ο A. Τσίπρας χαρακτηριστικά ότι : «το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα, η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Τραγικά κυνική, αποκρουστική και ασεβής δήλωση… που διεκδικεί θέση στην ιστορία του αμοραλισμού και του κυνισμού. Τη «μαγική», αλλά κι εξόχως ανθρωπιστική «λύση», η οποία διά της αποδημήσεως εις Κύριον των άνω των 70 ετών συνταξιούχων, «ανακουφίζει» τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτή την ωδή στην ευαισθησία και τον ύμνο στα περήφανα γηρατειά: Οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι πάνω από 70 ετών, σε λιγοστό διάστημα η δαπάνη γι’ αυτές τις συντάξεις θα μειωθεί με «φυσικό» τρόπο και θα εκλείψει η προσωπική διαφορά, είπε ο «αριστερός» Α. Τσίπρας…

Προκαλεί αίσθηση όμως, όχι μόνο το ότι το σκέφτηκε, αλλά τόλμησε και να το εκστομίσει. Ο άνθρωπος που είχε κάνει σημαία του το «οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς».

Ωστόσο δεν πρόκειται ούτε για την πρώτη ανακολουθία ούτε για το πρώτο δείγμα κυνισμού που δίνει ο Α. Τσίπρας. Αντιθέτως, έχει δώσει ήδη πάρα πολλά δείγματα και για τις δυο «αρετές» του. Ωστόσο ακόμα και για κάποιον ο οποίος με την έως τώρα συμπεριφορά του δεν σε αφήνει να ξαφνιαστείς με το μέγεθος της ασέβειας προς τους ηλικιωμένους ανθρώπους, είναι ένα νέο ρεκόρ!

«ΚΑΙ ΤΩΡΑ αυτό πώς μαζεύεται»; Το ερώτημα ακούστηκε χθες το πρωί στο Μ. Μαξίμου, στη σύσκεψη για τον απολογισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Είναι σίγουρο πως αυτή η δήλωση του απερχόμενου πρωθυπουργού είναι μη επικοινωνιακά διαχειρίσιμη και θα αποτυπωθεί στις επερχόμενες δημοσκοπήσεις…

Πέραν του τραγικά κυνικού και ανήθικου ο Τσίπρας ομολόγησε δύο πράγματα:

Πρώτον, παραδέχθηκε τη μεγάλη σφαγή των νέων συνταξιούχων, στους οποίους οι περικοπές έχουν ήδη γίνει με το νόμο Κατρούγκαλου και χωρίς κανένα ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που, παρά τις υποτιθέμενες «κόκκινες γραμμές» δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να πετσοκόψουν τις συντάξεις.

Δεύτερον, προκειμένου να αναστείλει το μέτρο για να μην έχει ο ίδιος, όπως πιστεύει το πολιτικό κόστος, προσπαθεί να μεταθέσει την εφαρμογή του στην επόμενη κυβέρνηση, με μοναδικό επιχείρημα τη ρήτρα θανάτου των συνταξιούχων. Δηλαδή, θα πεθαίνει ο κόσμος και δεν θα πληρώνει το κράτος συντάξεις.

Ο Τσίπρας βρίσκεται ήδη περισσότερα από τριάμισι χρόνια στην κυβέρνηση και προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερο και με κάθε τρόπο. Όμως οι καρέκλες, εκτός από την καθεστωτική νοοτροπία που εξαρχής έχει εμποτίσει βαθιά την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, τον έχει πλέον οδηγήσει και σε ένα πολιτικό, κοινωνικό κυνισμό που υπερβαίνει τα όρια. Και αυτό είναι χειρότερο και από τις ψεύτικες υποσχέσεις που δεν τις πιστεύει πια κανείς.

Ετικέτες: Τσίπρας, ΔΕΘ, συνταξιούχοι

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments