Στις 17,5 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία “interview” για λογαριασμό του political.gr.

Σε αυτή, στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, το 39& των ερωτηθέτων επιλέγει την ΝΔ ενώ το 21,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 4,8% το οποίο “ισοφαρίζει” η Ελληνική Λύση με 4,8%, ενώ στο “τσακ” για είσοδο στη Βουλή είναι το ΜεΡΑ25 με 2,8%.

Σχετικά με το ποια κυβέρνηση θεωρούν οι πολίτες ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα στο θέμα της διαχειρισης της πανδημίας, το 70% απαντά πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα έκανε καλύτερα.

Ωστόσο δυσαρέσκεια εκφράζεται στα μέτρα που έχει πάρει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, με το 54% να απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο.

Δυσαρέσκεια υπάρχει επίσης στο 56% των ερωτηθέντων και για τα θέματα της οικονομίας.

Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα κράτησε την πιο υπεύθυνη στάση, το μεγαλύτερο ποσοστό το παίρνει το ΚΙΝΑΛ με 28%.

Στα μισά είναι οι πολίτες σε σχέση με το πως βλέπουν την εξέλιξη της πανδημίας, με το 50% να είναι αισιόδοξοι ενώ το 49% όχι.

Στα εθνικά θέματα η πλειοψηφία εκφράζει ικανοποίηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης θεωρώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τα έκανε καλύτερα (σε ποσοστό 73%), ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 54%.