Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜητσοτάκης: Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ...

Μητσοτάκης: Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν

Με ή χωρίς την αντιπολιτευση γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μιαςς επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής – ¨ολοι κρίνονται για τις επιλογές τους – Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί παντού – Ο πληθωρισμός θα πέσει αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς και οι μειώσεις στους φόρους θα μείνουν

«Σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μιας επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας». Με την φράση αυτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την «ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με έμφαση ότι με το νομοσχέδιο υλοποιούνται οι βασικές προεκλογικές δεσμέυσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς για πρώτη φορά μετά την πουετή οικονομική κρίση θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους εξαπολύοντας παράλληλα απίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που δεν βρήκαν το θέρρος να υπερψηφίσουν τις σχετικές ρυθμίσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην απώλεια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που θυσίασαν τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος. «Υποκλινομαστε στην αυτοθυσία τους. Έδωσαν την ζωή τους για να σώσουν ζωές…» υπηρετώντας το καθηκον, την πατρίδα και την αγάπη τους για τους ουρανούς, απο εκεί μας καλούν τώρα να συνεχισουμε την προσπάθεια» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις φωτιές, είπε ότι «η Πολιτεία θα είναι παρούσα όλες τις επόμενες ημέρες. Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και επιβάλλεται η εγρήγορση όλων των υπηρεσιών με συμπαραστάτες την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομικών που συζητά η Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υλοποιείται το 50%των προεκλογικών δεσμευσεων της ΝΔ. «Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας» είπε χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνονται για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια.

«Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και το youth pass για τη νέα γενιά, τη έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και την επέκταση κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου». 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι όσο παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα θα επεκτείνεται και το market pass. Τα όρια περιθωρίου κέρδους είναι αυστηρά και η εποπτεία της αγοράς είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Η παρακολούθηση των τιμών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα της αγοράς. «Ο πληθωρισμός θα πέσει αλλά οι αυξήσεις στους φόρους και οι μειώσεις στους φόρους θα μείνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μιας επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας» είπε καταλήγοντας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments