Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜητσοτάκης: Η κλιματική κρίση είναι εδώ – Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό...

Μητσοτάκης: Η κλιματική κρίση είναι εδώ – Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα, όλοι είμαστε πληγωμένοι – Δείτε live

Στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να αντικρούσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στην δασοπυρόσβεση.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, είχε υπογραμμίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Παράλληλα με τα 13 μέτρα κρατικής αρωγής που δρομολογούνται για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων τα οποία ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, θα αναφερθεί σε δέσμη μέτρων που αφορούν και στον Έβρο αλλά, ευρύτερα, και την προστασία των δασών. «Νομίζω, θα μιλήσει αρκετά για αυτά ο πρωθυπουργός αύριο στην προ ημερησίας διατάξεως (συζήτηση)», συμπλήρωνε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- θα αναφερθεί στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Κατά την ομιλία του, αναμένεται επίσης να αναγνωρίσει τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού όπου αυτές έχουν εντοπιστεί, και θα μιλήσει για το σχέδιο ανασυγκρότησης των καμένων εκτάσεων.

Πάντως, σε αυτή την διαδικασία στο Κοινοβούλιο δεν θα λάβει μέρος ο Αλέξης Τσίπρας, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, που θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε μια προ ημερησίας συζήτηση.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διακομίσθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού και έτσι τον γ.γ. θα αντικαταστήσει ο Θανάσης Παφίλης.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments