Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜητσοτάκης: Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή

Μητσοτάκης: Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» μετά τις δηλώσεις Πολάκη (με την ανοχή-παρότρυνση Τσίπρα) εναντίον του θεσμού της Δικαστικής Εξουσίας και των Δικαστών και για τους χειρισμούς στην υπόθεση Μανιαδάκη – Ανάρτηση και στο Twitter ότι «απειλείται το κράτος δικαίου στην Ελλάδα»

Για «πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και για ευθεία απειλή της διάκρισης εξουσιών στη χώρα κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τόσο την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη  κατά των δικαστών όσο και τους χειρισμούς για την υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί «τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν» ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές τους καλεί «να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.

Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας. Και καλώ τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουμε από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν.

Καλώ τέλος όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν και την ποιότητα της Δημοκρατίας

Παράλληλα με τη γραπτή δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ανάρτηση στα αγγλικά στο Twitter προκειμένου να διεθνοποιήσει «τον κίνδυνο κάτω από τον οποίο βρίσκεται το κράτος δικαίου στην Ελλάδα». Στην ίδια ανάρτηση, δε, αναφέρεται και στην βόλτα στην Αθήνα του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζοντας ότι οι επόμενες εκλογές θα αφορούν και την ποιότητα στη Δημοκρατία.

«Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα απειλείται. Εισαγγελείς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis απειλούνται δημοσίως από έναν κορυφαίο υπουργό. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Κουφοντίνας στην έκτη άδειά του κάνει βόλτα στην Αθήνα. Οι επόμενες εκλογές θα αφορούν την οικονομία αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments