Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία με τα Σκόπια ούτε...

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία με τα Σκόπια ούτε τώρα, ούτε όταν γίνουμε κυβέρνηση

Η συμφωνία για το χρέος δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «από τον Ιανουάριο του 2019 έρχεται 4ο μνημόνιο – Τελειώνει το τυπικό πρόγρμμα αλλά δεν τελειώνουν τα μέτρα» – Ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό

Η συμφωνία του eurogroup φέρνει πρόσθετα μέτρα ύψους 5.1 δις ευρώ και έναν μηχανισμό εποπτείας. Καμία χώρα που βγήκε από πρόγραμμα δεν είχε τέτοια αντιμετώπιση όπως η Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

«Από 1.1. 2019 έρχεται 4ο μνημόνιο. Τελιώνει το τυπικό πρόγρμμα αλλά δεν τελειώνουν τα μέτρα» πρόσθεσε και χαρακτήρισε γι’ αυτό το λόγο προκλητική τη φιέστα στο Ζάππειο. Αυτή η φιέστα είχε τον χαρακτήρα πρόκλησης σημείωσε.

Μια αξιόπιστη κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει μετά από έναν χρόνο να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους και να κάνει στοχευμένες κοινωνικές παροχές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα δώσουμε έμφαση στη μείωση της φορολογίας

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η χώρα χρειάζεται τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική με πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις και τις δουλειές, κάτι που ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να κάνει. «Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το Ελληνικό θα είχε ήδη προχωρήσει… Θα είχαμε κάνει τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και στο συμμάζεμα του κράτους» σημείωσε.

«Με 1,5 και 2% ανάπτυξη δεν πάμε πουθενά… Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη της τάξης του 3 με 4% για να την αισθανθούν οι πολίτες, για να υπάρχει αποκλιμάκωση της ανεργίας και βελτίωση των εισοδημάτων και παραγωγή πραγματικού πλούτου» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι αυτή τη στιγμή δεσμεύουν τη χώρα, και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα… Είναι τα απόνερα του τραγικού πρώτου εξαμήνου του 2015, αυτού για το οποίο ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ δεν κυρώνει ούτε ψηφίζει τη συμφωνία με τα Σκόπια 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ είπε…. ότι αυτή τη συμφωνία η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει και δεν θα την κυρώσει. Και προειδοποίησε:  Εάν η συμφωνία με την ΠΓΔΜ κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή τότε τα περιθώρια ελιγμών για την επόμενη κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά στενά.

«Έκχώρησαν τη γλώσσα και την εθνότητα στη Βόρεια Μακεδονία. Η συμφωνία έχει πολλά μειονεκτήματα. Όπως για τα εμπορικά σήματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε:

«Αν πήρε ανταλλάγματα για το εθνικό θέμα θα το δούμε στην πορεία. Εγω έχω αφήσει ξεκάθαρα υποννούμενα και απάντηση δεν πήρα. Ο Τσίπρας και με αφορμή το Σκοπιανό διχάζει τον ελληνικό λαό και προκαλεί. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να έχουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν για να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός».

Ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα την ψήφιζε

«Δεν θα ψηφίσω αυτή τη συμφωνία. Τα ίδια ακριβώς που λέω στο εσωτερικό, έχω πει και στο εξωτερικό. Τα ίδια θα ξαναπώ όταν βρεθώ στο Βερολίνο μεθαύριο» παρατήρησε σε άλλο σημείο των δηλώσεων ενώ διευκρίνισε ότι ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε αυτή τη συμφωνία. Δεν θα δεχόταν ποτέ “Μακεδονική εθνότητα” και “Μακεδονική γλώσσα”.

Σε ότι αφορά την στάση που κράτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο ΠτΔ δεν είχε την αρμοδιότητα να κάνει κάτι παραπάνω.

«Έθιξα στον ΠτΔ το παράδοξο ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει μια συμφωνία για την οποία δεν έχει την έγκριση του κυβερνητικού του εταίρου» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σόου υποκρισίας στο Ζάππειο

Όπως αποσαφήνισε ο κ. Μητσοτάκης, «η ρύθμιση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μόνη της δεν είναι αρκετή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί με ευθύνες του κ. Τσίπρα».

Και η ιστορία του Ζαππείου, συνέχισε, έρχεται πέντε μέρες μετά από τα προκλητικά πανηγύρια που είδαμε στις Πρέσπες. «Πάει πολύ να πανηγυρίζεις για ό,τι έκανες στις Πρέσπες και να φοράς τη γραβάτα που σού έδωσε ο κ. Ζάεφ και να την ξαναβγάζεις σε ένα σόου υποκρισίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Recent Comments